GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

ZA PROJEKT ULAGANJA U OBJEKTE DJEČJIH VRTIĆA GRADU KUTINI ODOBRENO 352.916,00 KUNA


U Kongresnoj dvorani Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu, jučer je potpisan ugovor između Grada Kutine i Ministarstva demografije, obitelji, socijalne politike i mladih o dodjeli  352.916,00 kuna Gradu Kutini za opremanje DV Maslačak i DV Neven.

Rezultat je to provedenog natječaja u segmentu Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića koji je navedeno ministarstvo raspisalo, a na koji se Grad Kutina prijavio. Natječaj je bio otvoren do 30. ožujka, a Ugovor o odobrenim sredstvima u Zagrebu je potpisao gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić.

Uz pomoć Razvojne agencija MRAV d.o.o. Gradu Kutini tako je odobreno sufinanciranje projektnog prijedloga pod nazivom „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ u vrijednosti od 352.916,00 kuna tj. 30% od 1,17 milijuna kuna ukupne procijenjene vrijednosti projekta sukladno „Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima“ čiji je nositelj projekta Grad Kutina dok je partner na projektu Dječji vrtić Kutina, kojemu je grad Kutina osnivač te kao takav sufinancira projekt i daje tehničku podršku u provođenju projekta.

Projekt se sastoji od dva potprojekta: PI-Grad Kutina-Dječji vrtić Kutina-Objekt Neven i PII-Grad Kutina-Dječji vrtić Kutina-Objekt Maslačak, dobivenim sredstvima poboljšati će se materijalni uvjeti objekta Dječjeg vrtića Neven i Maslačak uz već izrađeni Glavni projekt dječjeg igrališta za neophodna ulaganja u uređenje okoliša i vanjskog terena sa fiksnom opremom (dječje igralište) te adaptaciju unutarnjih dvorana.

Planirano razdoblje provedbe aktivnosti projekta je nešto više od godinu dana s pretpostavkom početka aktivnosti od 01. 01. 2018. godine te završetka aktivnosti do 30.03.2019. godine.

Očekivani rezultati projekta su osiguravanje boljih materijalnih uvjeta kojima se podiže kvaliteta objekta te doprinosi podizanju kvalitete pedagoških standarda, te ravnomjernijoj dostupnosti programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Boljim materijalnim uvjetima svakako će se doprinijeti stvaranju bolje demografske slike kroz pozitivan demografski prirast stanovništva i zaustavljanje iseljavanja mladih naraštaja kako na lokalnoj razini tako i na razini Republike Hrvatske.

„Grad Kutina planira pored trenutne energetske obnove dječjeg vrtića Neven uložiti još 1.176.000,00 kuna u opremanje DV Maslačak i DV Neven. Cilj realizacije ovog projekta, koji će sa 30% vrijednosti investicije biti sufinanciran od Ministarstva za demografiju, je povećanje standarda boravka djece u vrtiću, a prvenstveno opremanje igrališta i dvorane vrtića sa novim spravama“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.18.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1410 ... Autor: Martina ...

RSS