GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Mobilno reciklažno dvorište u Banovoj Jaruzi


Mobilno reciklažno dvorište počelo je s radom u naselju Banova Jaruga gdje će biti postavljeno 4 dana, a potom će obilaziti naselja na području Grada Kutine prema rasporedu objavljenom na službenoj internetskoj stranici Eko Moslavine.

Direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila izrazila je zadovoljstvo i zahvalila Gradu Kutini što je nabavio reciklažno dvorište. „Sada ćemo biti pristupačniji građanima, kojima će biti olakšano odvojeno odlaganje otpada. Građani su pokazali interes za ovakvo rješenje odvojenog odlaganja otpada, koje je prema njihovom mišljenju bolje od prikupljanja otpada na zelenim otocima. Kroz dva pilot projekta Eko Moslavine te u kvartovskim razgovorima građani su se aktivno uključili u uvođenje novog sustava prikupljanja otpada pa vjerujem da će građani prihvatiti odlaganje otpada u mobilnom reciklažnom dvorištu. Sve nedoumice i nejasnoće zajedno ćemo otkloniti te ćemo građane o svemu informirati i uputiti ih u pravilno odlaganje otpada, jer ovdje se prikuplja 33 vrste otpada i zasigurno će biti nedoumica koje ćemo zajedno razjasniti. Učit ćemo zajedno s građanima.“, poručila je direktorica Eko Moslavine.

Ivan Abramović, predsjednik VMO Banova Jaruga zahvalio je Gradu Kutini i Eko Moslavini što je Banova Jaruga izabrana kao prvo naselje za dolazaka mobilnog reciklažnog dvorišta. „Dobro smo se pripremili, građani su obaviješteni plakatima i letcima. Građani su izrazili namjeru da razdvajaju i odvojeno sakupljaju korisni otpad, tako da vjerujem da ćemo biti uspješni.“

Mještani Banove Jaruge također se slažu sa predsjednikom VMO, te ističu kako žele da njihovo mjesto bude čisto i uredno te da i na taj način daju doprinos očuvanju okoliša i prirode.

U Kutini će mobilno reciklažno dvorište biti postavljeno petkom u dvorištu Eko Moslavine na adresi Zagrebačka 1 te će raditi u vremenu od 9 do 17 sati, kao i u ostalim naseljima na području Grada Kutine.

Građanima će tako biti omogućeno u mobilnom reciklažnom dvorištu odlagati 33 vrste otpada u svojim mjestima stanovanja.

Raspored dolaska mobilnog reciklažnog dvorišta u naselja na području Grada Kutine građani će dobiti uz račun Eko Moslavine.

 17.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 704 ... Autor: Martina ...

RSS