GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

DANI OTVORENIH VRATA UČENIČKOG DOMA KUTINA


Učenički dom u Kutini jučer je održao Dane otvorenih vrata s ciljem upoznavanja građana, osobito onih van Kutine, s ovom učeničkom ustanovom.

Dom je za posjetitelje i zainteresirane učenike, kao i njihove roditelje, otvorio svoja vrata u jutarnjim satima kada su započele brojne aktivnosti poput postavljanja izložbe učeničkih radova koju su posjetitelji rado razgledali, do razgledavanja svih prostorija, te kreativnih radionica.

Posjetitelji su tako imali priliku upoznati se sa svim mogućnostima koje Učenički dom nudi te kako izgleda prostor u kojem će učenici boraviti i biti sigurni, a koji uz sobe odnosno spavaonice, ima i brojne prostore za druženje, teretanu, knjižnicu, blagovaonicu, informatičku učionicu i slično.

Sve posjetitelje srdačno je pozdravila ravnateljica Doma, Vesna Vuković uz odgojiteljice Irenu Šuljok, Džemilu Lukač, Ines Kovačević i ostale djelatnike Doma.

Ravnateljica Učeničkog doma Kutina Vesna Vuković u prezentaciji je predstavila povijest doma, uvjete boravka i aktivnosti koje se provode u Domu, te poručila "Kod nas učenik nije broj, nije ime na papiru, nego je doista osoba kojoj pristupamo sa svih stajališta. Nastojimo učenike razvijati kao kompletne osobe. Razvijati njihovu osobnost i sve vještine i kompetencije. Mi drugačije funkcioniramo od škola. Mi ovdje imamo temeljne, posebne i izborne programe. U školama postoje kurikulumi, nastavni plan i program, a koji mi onda poslije s učenicima nadograđujemo. Mi jako puno radimo i surađujemo sa lokalnom zajednicom, sa našom društvenom sredinom. Ja sam izrazito ponosna što mislim da u Gradu Kutini i šire nema nikoga tko ne zna za Učenički dom Kutina. Mali smo dom, ali mislim da postižemo izvrsne rezultate“.

Odlukom župana SMŽ Ive Žinića, upis učenika u Učeničkom domu Kutina u školskoj godini 2018/2019 će biti besplatan, jer  dio koji plaćaju roditelji, od ove godine sufinancira županija (50%) i  (50%) sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Donesena  odluka odnosi se na učenike koji ove godine upišu srednju školu u Kutini i Novskoj , a imaju prebivalište izvan Grada Kutine. Sve ostale informacije mogu se pronaći na internetskim stranicama Učeničkog doma Kutina.

Djelatnike Doma posebno je razveselio dolazak gradonačelnika Grada Kutine, Zlatka Babića koji se uključio u rad radionice Broševi od željeznih zipova, voditeljice odgojiteljice Irene Šuljok, te je s  pažnjom i zadovoljstvom razgledao novouređene prostorije Doma i ostale održane radionice Srca na štapiću, voditeljice odgojiteljice Džemile Lukač, te informatičku radionicu Tajne power pointa, koju je pripremila odgojiteljica i profesorica Ines Kovačević.

U tijeku su upisi u Učenički dom Kutina koji će trajati do 16.7.2018. od 8.00 do 16.00 sati, te prijave u jesenskom roku, 29.8.2018.g. od 8.00 do 16.00 sati i upisi u Dom, 30.8.2018.g. od 8.00 do 16.00 sati.

Ravnateljica Vesna Vuković poziva sve učenike koji su udaljeni od mjesta svog stanovanja da ne troše dragocjeno vrijeme na putovanje nego da umjesto toga dođu u Dom i postanu članovi najveće obitelji u Gradu.

 

 13.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 921 ... Autor: Martina ...

RSS