GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Početna konferencija u sklopu EU projekta "Priprema, pozor, posao"


Početna konferencija u sklopu EU projekta „Priprema, pozor, posao“ čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Kutina, održana je jučer u klubu Arcus.

„Projekt provodimo od 14. svibnja 2018. godine, trajat će 30 mjeseci i njegova je vrijednost 886.412,36 kn. Cilj projekta je povećati zapošljivost mladih ljudi i dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Sisačko moslavačke županije, jačanjem njihovih formalnih i neformalnih kompetencija kako bi se što lakše uključili u svijet rada. Ujedno to znači i osnaživanje učenika završnih razreda strukovnih srednjih škola za uključivanje na tržište rada“, rekla je predstaojnica HZZ-a PU Kutina, Sonja Repić u uvodnom dijelu početne konferencije.

Konferenciji su nazočili i predstavnici 6 partnera na ovom projektu, a to su: HZZ PU Sisak, Tehnička škola Kutina, Tehnička škola Sisak, RA SIMORA, SŠ Novska, te POU Kutina.

„Klub planiramo osnovati unutar našeg Područnog ureda HHZ-a Kutina, ali će on biti mobilan i radionice će se provoditi i na području Siska i Novske. Minimalno 60 mladih i dugotrajno nezaposlenih osoba, te 60 učenika strukovnih škola bit će uključeno u radionice Kluba za zapošljavanje. Također će se provesti i nefromalna usavršavanja u suradnji sa SIMOROM, te skraćeni tečajevi njemačkog i engleskog jezika u suradnji sa POU Kutina za 40 osoba“, istaknula je Irena Vdović, voditeljica projekta. Od formalnih oblika osposobljavanja 24 osobe će proći edukaciju za 3D CAD dizajnera u Kutini u Sisku, dok će 15 osoba proći online osposobljavanje za specijalistu internetskog marketinga.

Ujedno će se održati i neformalna usavršavanja na temu samozapošljavanja, marketinga, izrade poslovnih planova i EU projekata za 60 osoba.

Ovaj projekt pozdravio je i graddonačelnik Grada Kutine, istaknuvši kako je prednost ovog projekta objedinjavanje ustanova poput HZZ-a, RA SIMORE, te obrazovnih ustanova kako bi se vidjelo što na tržištu rada nedostaje. “U Kutini je u posljednje vrijeme vidljivo pojačano zapošljavanje, ali određenih struka. Kroz ove programe HZZ nudi prilagođavanje tržištu rada i preporučio bih svim mladima koji se teško snalaze u pronalasku posla da se obrate HZZ-u u Kutini, da vide kakve su točno mogućnosti i potrebe na tržištu rada i prilike za eventualnu prekvalifikaciju. Uz aktivnost svih čimbenika šanse za pronalaženje posla bit će veće i ići će ka dodatnom smanjenju nezaposlenosti u Kutini“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Uz navedene očekivane rezultate projekta, važno je naglasiti da provedba projekta pridonosi opravdanju postojanja Lokalnog partnerstva za zapošljavanje SMŽ budući da su svi partneri projekta i članovi LPZ-a. Uz to, projekt je usklađen sa Strategijom Europa 2020 koja između ostalog ima cilj povećati stopu zaposlenosti stanovništva u dobi između 20 i 64 godine kao i Strategijom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti (2014.-2020.)11.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1390 ... Autor: Martina ...

RSS