GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

GRADONAČELNIK OBIŠAO RADOVE NA UREĐENJU PLATOA PRED GRADSKOM MRTVAČNICOM


Sukladno programu investicijskog održavanja građevinskih i komunalnih objekata na groblju, a zbog dotrajalosti i brojnih oštećenja, krajem lipnja ove godine, započeli su radovi na uređenju betonskog platoa ispred mrtvačnice na kutinskom Gradskom groblju.

Tijek radova obišli su ispred Grada Kutine gradonačelnik Zlatko Babić i direktor Komunalnih servisa Kutina, Krešimir Lenić.

"Prostor ispred mrtvačnice u Kutini uredit će se prema zahtjevima konzervatora i prema rješenju ovlaštenog arhitekta. Prostor će se popločiti sa betonskom galanterijom, tako da će betonski plato biti u cijelosti zamijenjen podnim kockama na površini od 400m2 i asfaltom na površini od 200m2, gdje će se pritom izgubiti invalidska barijera, odnosno stepenica na izlazu iz mrtvačnice. Prostor će dobiti novi izgled i nešto nove komunalne infrastrukture. Uredit ćemo i novi puteljak između cvjetne ulice i prostora ispred mrtvačnice. Prostor će dobiti ljepši i primjereni izgled prilikama koje se događaju na ovom prostoru. Bilo je krajnje vrijeme da se ovaj prostor uredi koji je sada ruiniran i to ćemo napraviti prema najvišim standardima“, istaknuo je Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa Kutina.

Vrijednost radova planirana je u iznosu od 126.000,00 kn bez PDV-a, a radove izvodi tvrtka Antikorozija V-Š iz Kutine.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, iskazao je zadovoljstvo podizanjem razine kvalitete života, te je podsjetio kako se moraju odraditi određeni projekti koji godinama nisu napravljeni "Uređenje prostora ispred mrtvačnice pridonijet će samom izgledu groblja, ali i praktičnosti jer će tako sugrađani koji se opraštaju od svojih dragih preminulih dobiti mogućnost kulturno i civilizirano odati im počast" – naglasio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Očekivano trajanje radova na uređenju platoa ispred mrtvačnice na kutinskom Gradskom groblju je 30 dana.

 

 

 10.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1356 ... Autor: Martina ...

RSS