GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

DNEVNIK HODOČASNIKA KUTINA - VUKOVAR


Dan 1.

Hodočašće je posvećeno svim poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima Grada Vukovara, a ima i humanitarni karakter jer se putem prikupljaju donacije za Udrugu Vukovarske iskrice.

Hodočašće Kutina-Vukovar krenulo je i po četvrti put, kao i prethodnih godina hodočašće je posvećeno svim poginulima, ubijenima i nestalima u obrani Vukovara, a također ima i humanitarni karakter prikupljanja sredstava i pomoći za Vukovarske Iskrice, udrugu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama. Ove godine kao i do sada gotovo svi hodočasnici su već iskusni i dobro poznaju čitav put, tako da su s nama redom: Alf, Pučko, Faltis, Strš, Žacko, Friš i Saifert, a ovogodišnje pojačanje je i jedna žena -  Sandra Sabljak Gojani.

Krenuli smo iz Kutine  u 11 sati ispred caffe bara Art, ekipa nije velika, ali je velikih srca i motivirana doći na cilj. Prvi kilometri protiču u običajenoj rutini, a prvo stajanje je u Ilovi kod naših starih domaćina - obitelji Marmelić. Stari hodočasnici kažu da su se zaželjeli njihove bunarske vode koja je stvarno jako dobra i osvježavajuća. Ondje smo nešto i pojeli, odmorili se i krenuli dalje.  Za razliku od prošli put ove godine Alfov prelazak preko mosta koji dijeli Moslavinu od Slavonije prošao je bez incidenata! :) Sljedeće stajanje bilo je u Lipovljanima gdje smo popili piće u kafiću Barba - i put pod noge.

Hodanje protječe u uobičajeno dobroj atmosferi i razgovoru kojeg ima napretek i iz razloga što ove godine, iako je sredina ljeta, temperature nisu previsoke i to nam uvelike olakšava put.

Oko 18 sati dolazimo na današnje zadnje odredište - u Novsku gdje nas dočekuje naš stari domaćin i prijatelj Željko Soldo branitelj Vukovara, pripadnik HOS-a koji nas je dobro nahranio, napojio i primio na konak i skoro svi smo se najeli slavonske svinje sa govornom manom šire poznatom kao - janjetina!

Na počinak krećemo brzo jer noć je kratka, a sutra nas čeka novih 36 km do Nove Gradiške i po vremenskoj prognozi ne tako lijepo vrijeme kao prvog dana - bit će kiše!

(IZVOR: Sandra Sabljak Gojani)10.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1118 ... Autor: Martina ...

RSS