GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

ŽENSKA GLAZBENA ČAVRLJANJA


Tradicionalni koncert ŽVA SiDone u okviru manifestacije Kutinsko ljeto, pod nazivom „Ženska glazbena čavrljanja“ održan je u dvorištu iza kutinske Knjižnice i čitaonice.

Tom prigodom nastupila su 4 ženska vokalna ansambla, te glazbeni trio: “Inga Potnar i njezine nastavnice” u sastavu: Inga Potnar, prof. Oksana Šnajder i Lena Vujičić na violinama i klaviru.

Publici su se tako predstavile klapa Viva iz Koprivnice, ženska vokalna skupina Stridone iz Štrigove, pjevačka skupina Kraluž iz Budaševa, te domaćice koncerta ženska vokalna skupina SiDone iz Kutine.

Podršku u organizaciji koncerta ŽVA SiDone dobile su od SMŽ, Grada Kutine, Knjižnice i čitaonice, TZ, Sportskog centra, POU Kutina, kao i OPG-ova Jurić, Vozdecki, Košutić, Ilovčak, kafića Terce i brojnih angažiranih pojedinaca koji su pomogli da događaj bude održan na željenoj razini.

Ispunjeno dvorište oduševljeno je upijalo stihove nastupajućih ženskih vokalnih ansambla koje su svojim skladom glasova budile razne emocije sjajne publike koja je zdušno pratila svaki mig izvrsnih izvođača.

Tako su ŽVA SiDone pod vodstvom profesorice Jelene Butine svojoj publici donijele jednu originalnu stilsku čistoću ženskog pjevanja, te poklonile nezaboravnu večer tradicionalnim koncertom koji je uvelike postao prepoznatljiv kulturni događaj.

Za kraj, uz simbolične poklone i zahvalnice za sudjelovanje, koncert je završio zajedničkom pjesmom.10.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1335 ... Autor: Martina ...

RSS