GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

HODOČASNICI MARIJANSKOG ZAVJETA NA KUTINSKOM PODRUČJU


Ovogodišnje zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu koje će pješačenjem proći od Osijeka do Dubrovnika od nedjelje  priključnom rutom  Pakrac – Sisak – Udbina (311 km) na području je Sisačko moslavačke županije. 

Prvi gostoljubivi domaćin hodočasnicima, među kojima su i  hrvatski branitelji na području grada Kutine, bila je župa Međurić (Požeška biskupija). 

U tom selu putu potpora je bila molitva u crkvi sv. Nikole biskupa, predah u prijateljskom ozračju kod obitelji Jevak, a osobito dragocjeni logistički prinos vozilom dalo je mjesno dobrovoljno vatrogasno društvo. Nakon rijeke Ilove hodočasnici su ušli na područje Sisačke biskupije. 

Hodočasnički dan (22 kom)  završili su u 18 sati  na nisi u župnoj crkvi BDM Snježne u Kutini. Danas  ujutro okupili su se  u dvorištu  kuće Sluge Božjeg brata Ivana Bonifacija Pavletića izrazitog  štovatelja BDM. Putovnica za daljnji put bila ima je darovana knjiga don Ivana Grbešića "Bonifacije mladi svjedok Evanđelja". Blagoslov uz prigodne i nadahnute riječi posvećene vjeri i  domovini  ispred Spomen križa s krunicom u ime Družbe Sinova Bezgriješne uputio im je pater Mariano Passerini. Hodočasnici su s gostima ispraćaja, među kojima je bila i kutinska dogradonačelnica  Sonja Repić , izmolili pred Bonifacijevim spomen poprsjem molitvu na njegovo proglašenje blaženim.  Nakon toga  na put dug 17 kilometara krenuli su   prema Popovači. Tu će svoj današnji  zavjetni hod završiti u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage.

D. P.9.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1085 ... Autor: Martina ...

RSS