GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

LAG MOSLAVINA PLASIRAO 3,7 MIL KN ZA POTICANJE RAZVOJA MALIH OPG-ova


Na 11. Sjednici Upravnog odbora donesene su odluke o prijavljenim projektima na 1. LAG natječaj za TO 1.1.4. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, a koji je sukladan TO 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja.

Na LAG natječaj se prijavilo 49 malih OPG-ova sa svojim projektima. Zbog velikog interesa na terenu LAG „Moslavina“ je donio odluku o povećanju alokacije, sa prvotno planiranih 1.446.666,00 kn na 3.783.588,00 kn.

Potpora po pojedinom prijavitelju iznosi 111.282,00 kn (15.000 €), što znači da LAG „Moslavina“ ima raspoloživih sredstava za 34 projekata, koji su prema Rang listi (nakon administrativne kontrole i ocjenjivanja) ostvarili veći broj bodova. Time je na područje LAG-a Moslavina poljoprivrednicima plasirano novih 3.78 mil. kn, što će svakako uvelike doprinijeti razvoju i modernizaciji malih poljoprivrednih gospodarstava.

LAG Moslavina prvi je LAG u Hrvatskoj koji je raspisao i dodijelio sredstva po LAG Natječaju iz Lokalne razvojne strategije. Potpora se isplaćuje u dva jednaka dijela, prva rata nakon dobivanja odluke o dodjeli sredstava od strane APPRRR-a, a druga nakon svih provedenih projektnih aktivnosti. Potpora za ovaj tip operacije može se dodijeliti samo jednom u cijelom vremenu trajanja Programa.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je vlasnicima OPG-ova te izrazio zadovoljstvo realizacijom poticaja što će svakako pripomoći unapređenju djelatnosti malih poljoprivrednih gospodarstava, te postizanju veće konkurentnosti na tržištu.6.7.2018. - GospodarstvoBroj čitanja: 1527 ... Autor: Martina ...

RSS