GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Potpisan ugovor za izvođenje radova na zgradi Poduzetničkog inkubatora Kutina


Ugovor o izvođenju radova na obnovi zgrade Poduzetničkog inkubatora u Kutini, danas su potpisali  gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić i predstavnici tvrtke HIDROMONT INDUSTRIJSKA MONTAŽA d.o.o. iz Slavonskog broda.

Potpisivanju ugovora za projekt, koji se sufinancira sredstvima iz EU fondova, prisustvovali su Zlatko Babić,  gradonačelnik Grada Kutine, Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Mišel Novosel, voditelj projekta PUNK i suradnici u projektu, predstavnici RA Mrav, te predstavnici tvrtke HIDOROMONT INDUSTRIJSKA MONTAŽA.

Realizacijom projekta obnove zgrade Poduzetničkog inkubatora u Kutini, rekonstruirati će se i opremiti postojeći prostor na adresi Hrvatskih branitelja 2 u Kutini, te prilagoditi potrebama malih i srednjih poduzetnika s područja Grada Kutine. Osim usluga koje nudi poduzetnički inkubator poput najma različitih poslovnih prostora, najma dvorane za sastanke, najma uredske opreme itd., osigurat će se i prostor za poslovni subjekt koji će nuditi usluge poslovnog akceleratora kao što su poslovno savjetovanje, savjetovanje o izvorima financiranja, istraživanje tržišta i sl.

Usluge PUNK-a tako će omogućiti najam poslovnog prostora opremljenog s IT opremom te uredskim namještajem, najam dvorane za sastanke, korištenje usluga umnožavanja, ispisa i skeniranja dokumenata, najam coworking prostora, najam maketarnice, korištenje skype sobe, korištenje usluga akceleratora itd.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić istaknuo je ukupnu vrijednost projekta u iznosu od 8,1 mil kuna, od kojih se 6,5 mil kuna financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija 2014.-2020., dok će preostali iznos sredstava  biti osiguran iz gradskog proračuna. Dodao je da realizacija projekta ide prema planu te da predstoji postupak nabavljanja opreme i stvaranje uvjeta za mlade poduzetnike i njihove početne korake u poduzetništvu kako bi se Poduzetnički inkubator stavio u funkciju.

Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj iskazao je zadovoljstvo u ime Upravnog odjela današnjim potpisivanjem ugovora s odabranim izvođačem radova za izgradnju potporne infrastrukture, te podsjetio da Grad Kutina provodi niz mjera u smislu aktivnosti razvoja gospodarstva na području Grada Kutine.  „U zadnjih par godina, ovo je drugi projekt po veličini koji se realizira na području Grada Kutine. S obzirom da se ova vrijednost investicije povećala sa 6,5 mil kuna na gotovo 8,1 mil kuna, povećala su se i dodatna sredstva od strane Grada koja su osigurana u zadnjem rebalansu proračuna, jer smatramo da je ovaj projekt iznimno važan za daljnji razvoj i potporu mladih poduzetnika na području Grada Kutine“, istaknuo je Hrvoje Krmelić te dodao da vjeruje kako će mladi poduzetnici s područja Kutine prepoznati priliku te se uključiti i iskoristiti sve mogućnosti i povlastice koje Grad nudi kako bi u Poduzetničkom inkubatoru pronašli svoj prostor i pokrenuli svoju vlastitu inicijativu.

Mišel Novosel, pomoćnik pročelnika i voditelj projekta Poduzetničkog inkubatora Kutina, održao je kratku prezentaciju cjelokupnog projekta čiji je nositelj Grad Kutina, dok su partneri u projektu RA Mrav, Grad Popovača i Općina Velika Ludina.

Vjekoslav Galić, direktor tvrtke HIDROMONT INDUSTRIJSKA MONTAŽA izrazio je zadovoljstvo budućom suradnjom s Gradom te poručio da će projekt biti napravljen kvalitetno, na vrijeme i obostrano zadovoljstvo.

Cilj projekta je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture na području Grada Kutine te doprinos realizaciji nacionalnih, regionalnih i lokalnih strateških opredjeljenja u pogledu razvoja malog i srednjeg poduzetništva na financijski održiv način. 

Predviđen rok završetka radova PUNK-a je u studenom ove godine.

 

 

 

 

 6.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1159 ... Autor: Martina ...