GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradski park u znaku Ljetne razbibrige i razmjene udžbenika


Koordinacijski odbor Kutina Grad prijatelj djece i ove je godine s početkom srpnja organizirao program „Ljetna razbibriga“.

Ovaj tradicionalan program provodi se u parku na Trgu kralja Tomislava, a donosi djeci Kutine svaku srijedu sve do 25.srpnja od 18.30 do 20.30 sati mnoštvo događanja  zabavnog i edukativnog programa koji je organiziran u suradnji s kutinskim školama, vrtićem, ustanovama i udrugama.

Knjižnica i čitaonica Kutina i Muzej Moslavine na jučerašnjem prvom danu Ljetne razbibrige unijeli su dašak kreativnosti i priliku za učenje, a pridružilo im se i Društvo naša djeca, te osnovne škole Banova Jaruga i Zvonimir Frank, a bila je tu i Zajednica Tehničke kulture.

Ovaj mnogima omiljeni ljetni program posjetio je i gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić ističući kako je zaista lijepo vidjeti mališane tako aktivne u kreativnim radionicama i raznim aktivnostima daleko od mobitela, kompjutera i ekrana općenito, te u druženju kojim stvaraju nova prijateljstva.

Također, svaki utorak i četvrtak u srpnju od 18 do 20 sati također u Parku kestena, Koordinacijski odbor Kutina Grad prijatelj djece organizira i razmjenu udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola.

„Prilika je to za nabavku novih i rješavanje starih udžbenika koji vam više nisu potrebni, a koji će nekome dobro doći. Razmjena užbenika dosad se pokazala korisnom i mnogi su roditelji na ovaj način nabavili potrebne udžbenike, kako za osnovne tako i za srednje škole. Mjesto za razmjenu je idealno, a ovakva praksa svakako predstavlja rasterećenje obiteljskog budžeta“, poručila je voditeljica Koordinacije, Renata Vlahek.

Gradski park će tako tijekom srpnja biti ispunjen raznim događanjima zabavno-edukativnog karaktera za djecu koja će im, uz kreativne radionice, druženje i nova prijateljstva, pružiti i nezaboravne uspomene na ljetne praznike.6.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1408 ... Autor: Martina ...

RSS