GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Udruga OSI Kutina predstavila projekt „ZAŽELI-program zapošljavanja žena“ pod nazivom „Žena nije sjena"“


Projekt „ZAŽELI-program zapošljavanja žena“ pod nazivom  „Žena nije sjena“ Udruge OSI predstavljen je danas na tiskovnoj konferenciji u Gradskoj vijećnici Grada Kutine.

Tiskovnoj konferenciji su nazočili Zlatko Babić, gradonačelnik Grada Kutine, Željko Tomičić, pročelnik UO za društvene djelatnosti, Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina, Martina Turkalj, voditeljica projekta „Žena nije sjena“ Udruge OSI, Lidija Pranjić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb, Jasminka Molnar, ravnateljica POU Kutina, te predstavnici Udruge OSI Kutina.

Program su predstavile voditeljice projekta Martina Turkalj i Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavilo je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU, u okviru Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda, nazvan „Zaželi-program zapošljavanja žena“. Isti je u skladu s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju žena na tržištu rada i zaštite prava žena, te promicanje socijalne uključenosti i smanjenje siromaštva što govori činjenica da će se zaposliti žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a iste će pružati pomoć i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Udruga „OSI“ Kutina uspješno je prijavila i ostvarila financijsku podršku u iznosu 2.015.546,69 kn bespovratnih sredstava u 100% iznosu financiranja od strane davatelja sredstava. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, a u navedenom razdoblju zaposlit će se žene koje su u evidenciji HZZ-a s najviše srednjom stručnom spremom s naglaskom na starije od 50 godina, žrtve nasilja, samohrane majke, žene s invaliditetom i sl. na razdoblje od 24 mjeseca. Također, osim zapošljavanja, žene će pohađati obrazovanje koje je obvezno prema projektu a nakon kojeg će steći Potvrdu koja će im osigurati ostanak na tržištu rada i nakon završetka projekta. Zaposliti ćemo 10 žena za 50 krajnjih korisnika na području Grada Kutine, Grada Popovače, Općina Lipovljani i Velika Ludina, s pripadajućim naseljima.

„Partneri na projektu su Grad Kutina, Hrvatski zavod za zapošljavanje Kutina te Centar za socijalnu skrb Kutina. Suradnju planiramo ostvariti i s Pučkim otvorenim učilištem Kutina preko kojeg će se organizirati obrazovanje žena“, istaknula je Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI te dodala da je ovaj projekt od velike važnosti za našu lokalnu zajednicu jer će se smanjiti siromaštvo, poticati zapošljavanje, pomoći najugroženijim skupinama, poticati partnerstva na lokalnoj razini i na kraju, zajedničkim snagama, lokalnu zajednicu učiniti ljepšim i kvalitetnijim mjestom za život.

Nazočne je u ime Grada Kutine pozdravio i prigodnim se govorom obratio gradonačelnik Zlatko Babić koji je između ostalog rekao da je za Grad Kutinu ovaj projekt iznimno važan i značajan jer će, uz Zakladu Sandra Stojić koja također provodi navedeni program, Udruga OSI pomoći pri zapošljavanju žena teže zapošljivih skupina. Zatim je čestitao predstavnicima Udruge OSI  na uspješnom apliciranju za program „Zaželi“ s hvalevrijednim projektom „Žena nije sjena“.

Provedba projekta s edukacijom i zapošljavanjem započinje već od 1. kolovoza ove godine.

 5.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1372 ... Autor: Martina ...

RSS