GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Mobilno reciklažno dvorište u Kutini


Grad Kutina i Eko Moslavina d.o.o. počinju vršiti uslugu odvojenog sakupljanja otpada putem mobilnog reciklažnog dvorišta.

Tim povodom, nabavljeno je mobilno reciklažno dvorište koje su terenski obišli gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, Eduard Gelešić pročelnik UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša, te Adrijana Cvrtila direktorica tvrtke EKO Moslavina d.o.o.

Mobilno reciklažno dvorište nabavio je Grad Kutina te ga je predao na upravljanje Eko Moslavini sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom. Istaknuo je to gradonačelnik Kutine te je izrazio zadovoljstvo što je tako napravljen još jedan korak prema uvođenju novog sustava gospodarenja otpadom koji mora zaživjeti 1. studenog. Gradonačelnik je dodao kako je ekološka svijest građana Kutine razvijena te očekuje kako će odlaganjem razdvojenog otpada u reciklažno dvorište građani dati svoj doprinos očuvanju prirodnih resursa i zaštiti okoliša te uvođenju novog sustava zbrinjavanja otpada.

Direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila izrazila je zadovoljstvo i zahvalila Gradu Kutinu što je nabavio reciklažno dvorište. „Sada ćemo biti pristupačniji građanima, kojima će biti olakšano odvojeno odlaganje otpada. Građani su pokazali interes za ovakvo rješenje odvojenog odlaganja otpada, koje je prema njihovom mišljenju bolje od prikupljanja otpada na zelenim otocima. Kroz dva pilot projekt Eko Moslavine te u kvartovskim razgovorima građani su se aktivno uključili u uvođenje novog sustava prikupljanja otpada pa vjerujem da će građani prihvatiti odlaganje otpada u reciklažnom dvorištu. Sve nedoumice i nejasnoće zajedno ćemo otkloniti te ćemo građane o svemu informirati i uputiti ih u pravilno odlaganje otpada, jer ovdje se prikuplja više od 20 vrsta otpada i zasigurno će biti nedoumica koje ćemo zajedno razjasniti. Učit ćemo zajedno s građanima.“, poručila je direktorica Eko Moslavine.

Mobilna reciklažna dvorišta pokretne su jedinice namjenjene za odvojeno prikupljanje i skladištenje manjih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstava.

U mobilno reciklažno dvorište mogu se odložiti: otapala, kiseline, lužine, fotokemikalije, pesticidi, fluocijevi, ulja i masti, boje, tiskarske boje, ljepila i smole, deterdženti, citoksici i citostatici, baterije i akumulatori, manja električna i elektronička oprema, drvo i ambalaža koja sadrži opasne tvari, metalna ambalaža, ambalaža od papira i kartona, papir i karton, ambalaža od metala, staklena ambalaža, staklo ravno, auto staklo, ambalaža od plastike, plastika, odjeća, tekstil, jestiva ulja i masti, lijekovi, glomazni otpadi i drugo.

Mobilno reciklažno dvorište opremljeno je opremom za vaganje prikupljenog otpada, te ima djelatnika koji je zadužen za vaganje, odlaganje i vođenje evidencija o posjedniku otpada.

Vrijednost mobilnog reciklažnog dvorišta iznosi 80, 000, 00 bez PDV-a.

Na području mjesnih odbora i Grada Kutine određeno je 17 lokacija po kojima će se nalaziti mobilno reciklažno dvorište.

U samom Gradu Kutina mobilno reciklažno dvorište će se nalaziti samo jedan dan u tjednu i to svaki petak, prema rasporedu koji je objavljen i podijeljen korisnicima.

Odlaganje otpada je besplatno, a osoba koja donosi otpad mora pokazati osobnu iskaznicu djelatniku, kako bi upisao podatke o posjedniku otpada.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati EKO Moslavinu d.o.o. na telefon 659-030 svakim radnim danom od ponedjeljka do petak od 9,00 – 17,00 sati.4.7.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1395 ... Autor: Martina ...

RSS