GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Izložba polaznika tečaja crtanja i slikanja


Izložba polaznika tečaja crtanja i slikanja svečano je otvorena 3.srpnja u Galeriji Muzeja Moslavine Kutina u organizaciji gradskog Muzeja.

Na postavljenoj izložbi mogu se pogledati uradci nastali tehnikama olovke, ugljena i ulja, koje je na papir prenijelo 13 polaznika tečaja slikanja i crtanja pod mentorstvom povjesničara umjetnosti Mladena Mitra.

Kroz 3 mjeseca obuke, polaznici tečaja ukupno su napravili 150 djela, dok je za predstavljanje pred publikom izabrano njih 50, a među njima su se našli i radovi djelatnika Gradske uprave Danijela Husnjaka i Kornelije Marošević.

Posjetitelje su pozdravili Jasmina Uroda Kutlić, ravnateljica Muzeja Moslavine, a voditelj tečaja slikanja i crtanja profesor Mladen Mitar istaknuo je ponaosob veliki talent svojih polaznika i njihovu umjetničku crtu koja je tijekom ovog tečaja uvelike došla do izražaja.

Izložbu je svečano otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Kutine Sonja Repić, a kasnije se izložbi pridružio i gradonačelnik Zlatko Babić koji je, uz zahvalu profesoru Mladenu Mitru na uloženom trudu i prenesenom znanju, istaknuo osobito zadovoljstvo što je uspješno potaknuo u mlađim naraštajima ljubav prema slikarstvu te ih tako motivirao na rad kojim su pokazali svoje potencijale dodajući kako upravo takva volja učitelja možda u djetetu probudi želju za nastavkom razvitka svog talenta i usmjeri ga prema putu budućeg akademskog slikara.

Glazbeni dio svečanosti upotpunio je nastup mlade violinistice Inge Potnar i učiteljice Oksane Schneider .

Izložba se može pogledati u Galeriji Muzeja Moslavine Kutina svakim danom do 13. srpnja.


 4.7.2018. - KulturaBroj čitanja: 1033 ... Autor: Martina ...

RSS