GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održani 34. Repušnički susreti


Proteklog vikenda održani su 34. Repušnički susreti. Središnji program ovogodišnje manifestacije održao se u subotu, 16 . lipnja na lokaciji Prijemnog centra Repušnica- moslavačkim vratima u park prirode Lonjsko polje gdje su brojni sudionici kulturno-umjetničkog dijela programa sudjelovali u tradicijskim igrama, a otvorena je i prigodna izložba. U drugom dijelu programa kulturno-umjetnička društva  iz raznih područja Hrvatske pokazala su svoje običaje, pjesme i plesove.

Organizatori ovogodišnjih 34. Repušničkih susreta su Turistička zajednica Grada Kutine, Mjesni odbor Repušnica, Ribolovna udruga „Hanja“, repušnički DVD i Nogometni klub Repušnica.

Predsjednik Mjesnog odbora Dražen Kinderman istaknuo je kako su svi mještani uključeni u ovu manifestaciju, a Sanja Durbek predsjednica KUD-a Repušnica smatra da kroz tu manifestaciju nastavljaju tradiciju koju su pokrenuli prije 34 godine.

Bogatom kulturno-umjetničkom programu nazočio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec, koji je istaknuo kako repušnjaci vole isticati sve svoje aktivnosti koje jednom u godini, kroz ove susrete i prezentiraju.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić dodaje kako je Repušnica izuzetno aktivno mjesto i može služiti kao primjer kako Kutini tako i ostalim mjestima diljem Lijepe naše. Kroz niz ponuđenih aktivnosti, repušnjaci čuvaju kulturne vrijednosti blaga Moslavine te pritom uključuju i mlađe naraštaje u očuvanje kulturne baštine.

Među brojnim događanjima na Repušničkim susretima održana je i likovna kolonija kojoj se umjetnici rado odazivaju, a otvorene su i izložbe ribolovnog alata ribolovne udruge Hanja, te etnografska izložba koju je pripremio KUD Repušnica na temu pranja robe na Lonji, a na Susretima se i ove godine s fotografijama iz Lonjskog polja predstavila mlada fotografkinja Valentina Masten, koja je kroz fotografije približila ljepote Lonjskog polja.

Održavanje Repušničkih susreta i ove su godine podržali Grad Kutina i Sisačko-moslavačka županija.

Manifestaciju je obilježila i kazališna predstava, brojne sportske aktivnosti, izbor najljepše okućnice, te razni zabavni sadržaji.

Ovogodišnji, 34. po redu, Repušnički susreti bili su vrlo uspješni, a u tri dana održavanja okupili su mnoštvo sudionika i posjetitelja na svim lokacijama na kojima se održavao program tijekom ove vrlo posjećene trodnevne manifestacije.

 

 19.6.2018. - DruštvoBroj čitanja: 742 ... Autor: Martina ...

RSS