GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dragutin Pasarić dobitnik Nagrade za životno djelo SMŽ


Na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu obilježavanja 25 godina postojanja Sisačko-moslavačke županije, Nagradu za životno djelo Sisačko-moslavačke županije primio je ugledni publicist, novinar, scenarist i režiser, radijski i televizijski djelatnik, vrijedni kroničar Moslavine i Sisačko-moslavačke županije Dragutin Pasarić.

Dragutin je rođen u Repušnici 1948 godine, novinar, publicist i kulturni djelatnik. Uz završeni studij povijesti počeo se osobito baviti publiciranjem prošlosti rodnog moslavačkog kraja. Autor je ili urednik sedamdesetak knjiga, brojnih radijskih i TV priloga, članaka u dnevnom tisku i periodici. Prepoznatljiv je sadržajima s područja naftnog i petrokemijskog gospodarstva te iz sudbonosnih dana Domovinskog rata.

Kada poštovatelji kulturno-povijesne baštine dođu u Kutinu sa željom da o tom gradu i cijelom moslavačkom kraju doznaju više, redovito će biti upućeni na Dragutina Pasarića, povjesničara po struci, a po zanimanju novinara, izdavača, autora i urednika mnogih knjiga, pokretača više manifestacija, predsjednika kutinske Matice hrvatske, pastoralnoga suradnika u kutinskoj župi Majke Božje Snježne i promicatelja štovanja sluge Božjega Bonifacija Pavletića. Cijeli je svoj život Dragutin posvetio promociji svojega kraja, brinući se ponajprije o kulturno-povijesnom i vjerničkom identitetu zajednice kojoj pripada. U svojim umirovljeničkim danima čini to i danas uz podršku svoje obitelji, supruge i dvoje djece.14.6.2018. - DruštvoBroj čitanja: 697 ... Autor: Martina ...