GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

OŠ Mate Lovraka završnom priredbom proslavila 229. rođendan


Osnovna škola Mate Lovraka svečanom priredbom u Domu kulture proslavila je Dan škole i svoj 229. rođendan.

Tim povodom učenici i učitelji, u režiji profesorice Marije Roško Lenić, pripremili su prigodan program, a mnogobrojna publika uživala je u recitalima i dramsko-scenskim prikazima djece svih uzrasta iz matične i pripadajućih područnih škola koji su zajedno sa svojim učiteljima pokazali koliko su zapravo dobri u glazbi, recitaciji, scenskim izražajima i kreativnosti općenito.

Proslavi su prisustvovali gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, zamjenica gradonačelnika Sonja Repić i pročelnik UO za društvene djelatnosti Željko Tomičić.

Ravnateljica škole Vedrana Banda u svom pozdravnom govoru podsjetila je na rad najstarije škole u Kutini koju je svojevremeno pohađao i jedan od najvećih hrvatskih dječjih pisaca, Mato Lovrak. Pohvalila je rad učenika i učitelja koji tijekom cijele školske godine rade na osnaživanju i poboljšanju kvalitete rada škole te istaknula kako će škola, na kojoj je trenutno energetska obnova u tijeku, za svoju 230.obljetnicu biti u potpuno novom ruhu.

Školski bend osmaša se odličnom izvedbom evergreena „Cesarica“, „Ja sam za ples“ i „Za dobra stara vremena“ vrlo emotivno rastao od osnovne škole.

Pjevajući stihove „Za dobra stara vremena“ učenice su dokazale ljubav svoga razreda, a pomalo i tugu zbog rastanka koji slijedi. Razdoblje osnovne škole osmaša, okrunilo je zajedništvo, sloga i prijateljstvo koje će, sasvim sigurno, ostati do kraja života.

Armando Debeljak, najmlađi bubnjar čiji je talent Kutina imala priliku upoznati, svojom izvedbom oduševio je sve prisutne.

 

Proslavu za Dan škole pratio je velik broj uzvanika koji su svojom prisutnošću uveličali ovaj svečani dan.  

 

 17.5.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1469 ... Autor: Martina ...

RSS