GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

STEM klub "Antonija Novokmet" započeo s radom u SŠ Tina Ujevića


STEM Klub “Antonija Novokmet” započeo je s radom u kutinskoj SŠ Tina Ujevića. Klub je osnovan u sjećanje na prerano preminulu kćer profesora Mirana Novokmeta, bivšu učenicu navedene škole, Antoniju Novokmet koja je kao mag.ing. računarstva bila vrsna STEM stručnjakinja.

STEM klub otvoren je predavanjem o robotici docentice  Ane Sović Križić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu koja je ujedno i predsjednica Hrvatskog robotičkog saveza. Kroz svoje zanimljivo predavanje prezentirala je jedan segment robotike, kako bi učenicima pokazala sve mogućnosti robota, a ujedno ih i potaknula da upišu FER te nastave obrazovanje u tom smjeru koji pruža mnoge mogućnosti.

Tvrtka GDi iz Zagreba u kojoj je Antonija bila zaposlena jedna je od najboljih informatičkih tvrtki u Hrvatskoj, a u sjećanje na svoju iznimnu djelatnicu odlučila je stipendirati jednu nadarenu učenicu SŠ Tina Ujevića stipendijom koja nosi ime “Antonija Novokmet”.  Uz to tvrtka je odlučila  i financijski poduprijeti fokusne grupe naprednih učenika iz područja računalnih i srodnih tehnologija. Tako je osnovan i Fond pod nazivom “STEM klub Antonija Novokmet” uz želju da u njegovom radu sudjeluje što više djevojaka izvrsnih iz područja računarstva i tehnologije.

Natječaj za GDi STEM stipendiju Antonija Novokmet otvara se 15. svibnja 2018. Bit će to prilika za jednu odličnu učenicu, maturanticu Srednje škole Tina Ujevića Kutina, da osvoji stipendiju za tri godine preddiplomskog studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Natječaj za dodjelu stipendije i rad kluba će se odvijati sukladno Pravilniku o kriterijima i postupku dodjele GDi STEM stipendije Antonija Novokmet i potpore GDi STEM klubu Antonija Novokmet te Ugovoru o suradnji u organizaciji, potpori i realizaciji GDi STEM kluba Antonija Novokmet i GDi STEM stipendije Antonija Novokmet potpisanog između GDi i Srednje škole Tina Ujevića Kutina.

Želja je svih sudionika ovog programa, podržavati pozitivne uzore za mlade, istaknuti smjer izvrsnosti u STEM disciplinama imenom i primjerom Antonije Novokmet s ciljem stimulacije i podrške mladima, posebno djevojkama koje žele realizirati svoj profesionalni put i posvetiti se postignućima u STEM disciplinama.16.5.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1195 ... Autor: Martina ...

RSS