GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održana 38. Smotra folklora Moslavine


U Kutini je u organizaciji Gradskog saveza KUD-ova i Pučkog otvorenog učilišta Kutina, održana 38. Smotra folklora Moslavine, ujedno i Izlučna smotra za “Martinske susrete”.

Smotra folklora Moslavine iz godine u godinu bilježi sve veći broj sudionika, a ove godine sudjelovalo ih je 500 iz 18 društava koje je predstavilo tradiciju svoga mjesta.

38. Smotri folklora Moslavine nazočili su predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić koji je pozdravnim govorom ujedno i otvorio smotru ističući pohvalu za trud i njegovanje kulture i baštine moslavačkog kraja koje je od iznimne važnosti kao i očuvanje tradicije te njezinom prenošenju na mlađe generacije.

Bogatstvo izvornih napjeva, plesova, običaja i narodno ruho, te vrsnoću nastupa društava pratio je stručni žiri Hrvatskog sabora kulture profesor  Petar Varga, Nikola Kramar i Nikola Kotur.

Jasminka Molnar tajnica Gradskog saveza KUD-ova Grada Kutine i ravnateljica Pučko otvorenog učilišta Kutina, istaknula je kako su na ovogodišnjoj smotri nastupili, uz društva iz Moslavine i društva iz jasenovačkog kraja te gosti iz Karlovačke i Međimurske županije.

Stručni žiri po završetku Smotre donio je odluku kako će Moslavinu na Županijskoj smotri izvornog folklora – “Martinskim susretima”, koja će se 9. lipnja održati  u Martinskoj Vesi u sklopu proslave Dana Sisačko-moslavačke županije, predstavljati KUD “Banova Jaruga”iz Banove Jaruge”, KUD “Mijo Stuparić” iz Velike Ludine, te KUD “Moslavec” iz Volodera.

 14.5.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1026 ... Autor: Martina ...

RSS