GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik posjetio novootvoreni dječji vrtić "Potočnica" u Kutini


Povodom nedavnog početka rada novouređenog Dječjeg vrtića „Potočnica“, gradonačelnik Zlatko Babić sa suradnicima u društvu ravnateljice Sandre Todorov, posjetio je danas prostorije i djecu spomenutog vrtića.

Riječ je o starom prostoru udruge Društvo Naša djeca , na adresi Kralja Petra Krešimira IV br.53, koji se u samo mjesec i pol dana kvalitetno prenamijenio u dječji vrtić kako bi se smanjila lista čekanja za upis u novu vrtićku godinu.

Gradonačelnik je rekao da je tijekom ljeta sa suradnicima razmatrao listu čekanja koja se povećala prilikom otvaranja novih radnih mjesta na području Grada Kutine u gospodarskim subjektima poput Zieglera i SELK-a te da su upravo iz tog razloga roditelji urgirali Gradu kako bi upisom djeteta u vrtić neometano mogli započeti s radnim odnosom u spomenutim tvrtkama.

„S ravnateljicom vrtića, krenuli smo u aktivnost realizacije plana otvaranja novog dječjeg vrtića. Tako smo stari prostor Društva Naša djeca, kvalitetno prenamijenili i prilagodili potrebama dječjeg vrtića za manje od mjesec i pol dana. Iskoristio bih priliku da se zahvalim ravnateljici Dječjeg vrtića Grada Kutine Sandri Todorov, svim sponzorima i djelatnicima Dječjeg vrtića koji su se uključili u aktivnosti realizacije plana da ga uspješno prilagodimo svim uvjetima koji su potrebni da bi dobili dozvolu za rad dječjeg vrtića što je ujedno zahtijevalo  uvođenje novog sustava grijanja, nabavku namještaja, dobivanje dozvola i papira u našem UO za prostorno uređenje i graditeljstvo te sa sigurnošću mogu potvrditi da je ovo jedan dobar primjer kako se može puno napraviti u društvenom dijelu u tako iznimno kratkom roku. „ - istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić i dodao kako je u novom vrtiću „Potočnica“ smješteno 13-tero djece mješovite skupine od 1-3 godine čime su uvelike olakšali roditeljima u radnom odnosu , jer tako ne moraju čekati 1.rujan kada je ujedno termin upisa za novu pedagošku godinu.

„Zahvaljujem tvrtki SELK d.o.o. koji je omogućio novi smještaj DND-a u novi prostor, jer su se tim načinom uspjela riješiti dva problema. DND je premješten u kvalitetniji prostor dok smo ovaj potpuno prilagodili i prenamjenili u dječji vrtić koji će ostati trajno rješenje i za ubuduće. U adaptaciju prostora uložili smo 60 tisuća kuna, a dio sredstva se financirao iz dijela za održavanje Dječjeg vrtića Grada Kutine, drugi dio sredstva je direktno financirao Grad, dok je jedan dio opreme i materijala nabavljen putem sponzorstva“ rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Dječji vrtić Kutina od 7.svibnja s novootvorenim objektom „Potočnica“ radi na 8 lokacija. Ukupan broj upisane djece u dječjem vrtiću trenutno je 548 dok je 80 djece smješteno u program predškole.

„ Iz dječjeg vrtića ove godine na području Grada Kutine odlazi 111-tero djece, a sveukupan broj predškolskih obveznika je 200 koji će nas napustiti i osloboditi prostor za novu djecu koju tijekom ovog tjedna i upisujemo u dječji vrtić.“ -istaknula je ravnateljica Sandra Todorov i dodala da se otvaranjem novog vrtića od 7.5. lista čekanja smanjila za 13-tero djece te da je na istoj ostalo još 15 djece čiji roditelji nisu u radnom odnosu  i čiji roditelji nisu ostvarili dovoljan broj bodova da bi mališane upisali u vrtić što u konačnici ne znači da ta djeca neće biti upisana u novoj pedagoškoj godini 1.rujna ove godine.

Gradonačelnik Zlatko Babić mališane je razveselio prigodnim i simboličnim poklonima, a za uzvrat je dobio osmjehe zadovoljnih mališana koji u zagrljaju svojih teta provode najljepše vrtićke dane. (m.p.k.)

 

 

 10.5.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1819 ... Autor: Martina ...

RSS