GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Antikorupcijsko povjerenstvo SMŽ na kutinskoj gradskoj tržnici


Antikorupcijsko povjerenstvo Sisačko-moslavačke županije dijelilo je građanima na kutinskoj gradskoj tržnici promotivne materijale kako bi ih upoznali s korupcijom i upozorili na njenu veliku štetnost za čitavo društvo.

Predsjednica Antikorupcijskog povjerenstva Jasmina Jovev podsjetila je kako je jedna od zadaća povjerenstva ukazati na problem korupcije i potaknuti ljude da se bore protiv ove štetne pojave u društvu.

Antikorupcijsko povjerenstvo Sisačko-moslavačke županije osnovano je prije tri godine, ima pet članova, a zadaća im je provoditi i realizirati antikorupcijski plan koji ima široke mjere s fokusom na dvije stvari od kojih je jedna promoviranje transparentnosti, a druga edukacija mladih ljudi o značenju korupcije.

U suradnji s Ministarstvom pravosuđa, organiziraju edukacije za maturante u svim srednjim školama diljem SMŽ u kojima je do sada je kroz ove programe prošlo preko 300 učenika.

Učenicima se tako daje dodatno znanje, ukazuje na način kako se protiv toga boriti i kako prepoznati korupciju u nadi da će to u budućnosti imati vrlo pozitivne učinke.

Korupcija je u pravom smislu riječi kazneno djelo zlouporabe povjerenja ili dužnosti radi stjecanja materijalne ili nematerijalne koristi. Ona je također osnovni uzrok propasti civilizacija i država, jer kada pojedinci shvate da žive u zajednici gdje netko može raditi što želi, a drugi moraju poštovati pravila, nestaje ljubav prema takvoj zajednici i spremnost za žrtvovanje, pa zajednica polako, ali sigurno propada.

„Našem povjerenstvu možete prijaviti korupciju. Mi imamo svoju e-mail adresu antikorupcija@smz.hr gdje prijavom možete ostaviti svoje sumnje, a mi ćemo po tome postupiti. Naravno, postoje i brojna druga tijela kojima možete prijaviti korupciju, ali to je na građanima da to i učine.  Mi smatramo da se mora govoriti o štetnosti ove pojave i naravno ako za nešto znate vaša je na kraju krajeva i zakonska dužnost da to prijavite“, poručila je Jovev.

Rad Antikorupcijskog povjerenstva SMŽ svojim dolaskom podržali su i gradonačelnik Zlatko Babić, zamjenica gradonačelnika Sonja Repić, i pročelnik Ivan Crnac.

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić, tom je prilikom sugrađanima podijelio promotivni materijal, ali i rado popričao s njima vezano za temu ukazujući na problematiku današnjeg društva.

 

 

 

 

 

 

 

 9.5.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1499 ... Autor: Martina ...

RSS