GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

GPO "Krešimir" plasirao se na državno natjecanje u Novom Vinodolskom


Gradski puhački orkestar „Krešimir“ Kutina sudjelovao je na Smotri hrvatskih puhačkih orkestara Sisačko moslavačke županije u Petrinji 20.travnja 2018. te se plasirao na državno natjecanje u Novom Vinodolskom.

Na Susretu puhačkih orkestara Sisačko-moslavačke županije u potpuno ispunjenoj Maloj dvorani Hrvatskog doma Petrinja predstavila su se četiri orkestra.

U natjecateljskom programu – D kategoriji, nastupili su Gradski puhački orkestar „Krešimir“ Kutina i Puhački orkestar Češke besede Međurić, dok su Građansko –željezničarska glazba Sisak i domaćin, Gradska limena glazba Petrinja nastupili u revijalnom dijelu programa.

Gradski puhački orkestar „KREŠIMIR“, Kutina, pod ravnanjem dirigenta Željka Kerteza, izveo je dvije skladbe Erica Claptona The Cream of Clapton i Paula Murtha The best of Queen.

Selektor Šime Vulelija navodi kako su fraziranje i intonacija za ovaj orkestar, koji je sastavljen od 98% amatera, bili na zavidnom nivou.

Svoju ljubav i strast prema glazbi okrunjenu kvalitetom izvedbe uz moderan pristup, dokazuju svakim svojim nastupom, a time i Kutinu promoviraju u najljepšem svjetlu.

Gradski puhački orkestar „Krešimir“, 9. i 10. lipnja tako će još jednom pokazati svoje zavidno glazbeno umijeće na državnom natjecanju koje će se održati u Novom Vinodolskom ove godine.

 

 9.5.2018. - DruštvoBroj čitanja: 794 ... Autor: Martina ...

RSS