GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Odlični rezultati kutinčana na državnom kickboxing prvenstvu


U subotu 05.06. u Benkovcu, održano je državno prvenstvo u tri sportske discipline kickboxinga. Seniori su se natjecali low kicku, juniori u kick lightu i point fightingu i stariji kadeti light contactu. Nastupilo je iz cijele Hrvatske ukupno 62 kluba s 306 natjecatelja. Na cjelodnevnom natjecanju pokazane su jako dobre borbe, i vodila se vrlo teška borba za svaku poziciju.

Ovoga puta cure iz Kutine su pokazale lavlje srce i maksimalno odradile svoje borbe. Najbolje rezultate su zabilježile Slađana Rajčević i Doris Magdić koje su u finalu ostvarile pobjedu. U kick lightu juniorka Slađana Rajčević je svladala Leonardu Lončar (Armus-ZG) s 2:1 u skupini -65kg, a Doris Magdić je u isto u kick lightu supina +70kg svladala Nikolinu Stupčić s 3:0.

Seniorka Anamarija Čvrk vodila je vrlo tešku polufinalnu borbu s vrlo dobrom Karmel Makelja iz kluba Dalmatina i izgubila s 3:0. Nakon dužeg vremena to je bio prvi službeni nastup Čvrkice u prvenstvu države zbog  obveza na vojnom učilištu, ali je pokazala da može biti vrlo konkurentna za hrvatsku reprezentaciju. Za mjesec dana na HP-u, u full contactu očekuje se njezin napad na prvo mjesto.

Seniorka Dagmar Marinić je radila polufinalnu borbu  u low kicku s Nikolinom Vidačković iz kluba Pit Bula-Split i izgubila borbu s rezultatom 3:0.

Trener Josip Cerovec ističe kako mogu biti zadovoljni s onim što je Dagmar pokazala, te uz još malo više priprema u mogućnosti je postići i veći rezultat.

Stariji kadet Šimun Filipović morao se ovoga puta zadovoljiti trećim mjestom. U disciplini light contact u ¼ Atilo Rakića (Zelg) 3:0; ali je polufinalu izgubio od Adriana Barića (Sušak) 3:0.

Dobru priliku za ulazak u polufinale imao je i senior Đuro Marinović u low kicku u kategoriji do 63,5 kg, no izgubio je od Deni Bukovčaka (Leon Gyim) s 3:0,praktički u zadnjoj rundi zbog pomanjkanja snage i koncentarcije. Inače imao je vodstvo u prvoj rundi i izjednačen odnos u drugoj.

Sve uzeto u obzir, kutinčani su još jednom pokazali vrlo dobar rad i upornost - stoji u priopćenju trenera Kickboxing kluba, Josipa Cerovca.

 

 7.5.2018. - SportBroj čitanja: 947 ... Autor: Martina ...

RSS