GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Prvi samostalni koncert talentirane violinistice Inge Potnar


Izuzetno talentirana kutinčanka Inga Potnar, održala je svoj prvi samostalni koncert u Kino dvorani suorganizatora POU Kutina.

Inga je s nepunih 12 godina na violini osvajala niz značajnih prvih mjesta i prvih nagrada poput 1. nagrade na državnom natjecanju „Mladi Padovec“ 2016. i 2017. godine, dok je na spomenutom natjecanju ove godine osvojila 1. mjesto i 1. nagradu. Zatim  1. nagradu na međunarodnom natjecanju „Sonus , op. 2“ u Križevcima., 1. nagradu na međunarodnom natjecanju „ Daleki Akordi“ u Splitu, 1. nagradu na regionalnom natjecanju u Velikoj Gorici 2016. i 2017. godine,  1. nagradu na regionalnom natjecanju Komornih sastava u Bjelovaru, 1. mjesto na međunarodnom natjecanju „Mladi Virtuozi“ u Zagrebu, 1. nagradu na državnom natjecanju u Zagrebu 2018.

Inga trenutno pohađa 5. razred Osnovne škole Zvonimira Franka u Kutini te 4. razred Osnovne glazbene škole Borisa Papandopula također u Kutini gdje ju podučava njezina profesorica i mentorica Oksana Schneider. Redovito sudjeluje na ljetnim i zimskim seminarima violine kod prof. Eve Huhn u Osijeku.

Osim što impresivno svira violinu, Inga osvaja i svojim glasovnim sposobnostima što je pokazala na nekoliko nastupa u svom Gradu ali i šire gdje je oduševila publiku.

Inga je sve zainteresirane počastila svojim najbolje pripremljenim izvedbama u kojima joj je uvelike pomogla njena mentorica Oksana Schneider, Pučko otvoreno učilište Kutina kao suorganizator ali i niz prijatelja, ljubitelja glazbe, onih koji cijene Ingin talent, njena obitelj i sponzori.

Od gostiju na pozornici uz Ingu su nastupili Matija Dragojlović, Lorena Alpeza, Bernard Štancl, Fran Leboš, Valentina Mravlinčić, Tomislav Horvat, ŽVA SiDone i Jelena Butina.

Prvi samostalni koncert svojim dolaskom podržao je zamjenik župana SMŽ Roman Rosavec i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Svojim glasom i glazbenim izvedbama na violini, mnoge je posjetitelje emotivno dotaknula te time još jednom dokazala koliko ljubavi u svoju glazbu ulaže i s kolikom strašću živi kroz svoje note.

Pred Ingom Potnar je zasigurno velika glazbena karijera kojom će slagati mozaik svojih postignuća i u konačnici se, po zaslugama, trudu i radu, razviti u glazbenu divu pred kojom je blistava budućnost.  (m.p.k.)7.5.2018. - KulturaBroj čitanja: 844 ... Autor: Martina ...

RSS