GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Borci Magdić i Mudrov osvojili medalje na prvenstvu u Opatiji


U subotu 14.04.u Opatiji je održano HP za starije kadete u disciplinama Point fighting, za juniore u Light contact, seniore Kick light te juniore u Low kick.

Natjecalo se 322 natjecatelja iz 60 klubova. Pokazane su vrlo dobre borbe, tako da se moralo dosta uložiti iznad očekivanog kako bi se osvojila medalja.

Od kutinčana najbolje se borio junior Aziz Mudrov natjecajući se u disciplini Low kick do 86kg. No nije uspio dalje otići od bronce.

Polufinalnu borbu izgubio je od nešto boljega Edvin Veselji Sedić  iz kluba Leon Gym-ZG s rezultatom 3:0. Aziz je uglavnom pokazao da sve više napreduje u ovoj disciplini i da su njegove mogućnost daleko veće.

Doris Magdić je izgubila finale u juniorskom Low kicku od nešto bolje Nikoline Stupčić iz kluba Viktorija - Mali Lošinj s rezultatom 2:1. Nije uspjela iskoristiti svoje prednosti u dužim rukama i nogama, no to je cijena iskustva, jer Doris nastupa prvu juniorsku godinu u tvrdoj opciji u kojoj do sada nije se natjecala. Njezine ključne discipline Kick light i Full contact tek dolaze.

Braća Martinović su se dobrano potrudili ali su zaustavljeni u eliminacijama. Junior Tomislav Martinović nastupio je u disciplini Light contact i pobijedio je u 1/8 Oliver Ozvačić (Ivanić Grad) rezultatom 3:0; a izgubio ¼ Ruben Deković (King-Poreč) rezultatom 3:0.

U senirskoj konkurenciji  discipline kick light do 69 kg, Đuro Martinović je izgubio u dobrom radu ¼ od Leonharda Šarića (Pretorian) rezultatom 2:1.

Zbog fakultetskih obveza neki ponajbolji klupski natjecatelji nisu mogli nastupiti (Čvrk, Rajčević, Opačak, Marić) pa se njihov učinak tek očekuje na narednim prvenstvima koje se održavaju u Benkovcu i Slunju.

Uglavnom pomlađena ekipa opravdala je svoj nastup borbenošću i postignutim rezultatom. - stoji u priopćenju trenera Kickboxing kluba, Josipa Cerovca17.4.2018. - SportBroj čitanja: 782 ... Autor: Martina ...

RSS