GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Predstavljen projekt u okviru Erasmus+Sport programa


Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Kutine održana tiskovna konferencija za medije tijekom koje je Sonja Repić, voditeljica projekta i zamjenica gradonačelnika predstavila projekt u okviru Erasmus+ Sport programa „Razvoj i implementacija prakse u skladu sa strategijom HEPA u lokalnim zajednicama diljem Europe (DEVHEPA)“ .

Ovom trogodišnjem projektu cilj je razvijanje i uvođenje HEPA strategije u lokalnim sredinama kroz međusektorsku suradnju. Do sada su održani treninzi u četiri partnerske zemlje te su obrađene teme implementacije HEPA strategije u sektor obrazovanja, prijevoza, zdravstvo, radni okoliš i rad sa starijim osobama. Ovaj projekt koristan je za cjelokupnu zajednicu jer je uz razmjenu iskustava i prakse stručnog osoblja kluba i Grada Kutine sa ostalim sudionicima napravljeno nekoliko koraka prema što boljoj implementaciji strategije. Izrađen je priručnik smjernice za implementaciju HEPA strategije, održano je niz aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta, suorganizacija različitih sportskih događaja u svrhu promocije kretanja i sportskih aktivnosti kao najboljeg načina za prevenciju uobičajenih i sve češćih bolesti današnjice.

Peti trening u sklopu ovog projekta održat će se od 24.-27. travnja ove godine u Kutini i Zagrebu na temu implementacije HEPA strategije u sektoru sporta, a nositelj i organizator te aktivnosti je Rukometni klub Moslavina. Ovaj projekt ukupne je vrijednosti 271 662,00 eura, od toga je za aktivnosti Rukometnog kluba Moslavina predviđeno 38 578,85 eura.

Mijo Šepak, predsjednik RKM svojim obraćanjem izrazio je zahvalnost Gradu Kutini, SMŽ i svima koji svojim sudjelovanjem pomažu u realizaciji ovog projekta ističući kako je udio vlastitih sredstava RKM u projektu 20% ukupne vrijednosti te da je sama vrijednost ovog projekta izuzetno značajna za cijelu zajednicu.

U suradnji sa RA Mrav, Rukometni klub Moslavina je hrvatski predstavnik u projektu u kojem su partneri različite institucije iz šest europskih zemalja, a uz Hrvatsku tu su: Litva, Latvija, Poljska, Italija i Turska.  (m.p.k.)

                                                                                                                                           16.4.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1143 ... Autor: Martina ...

RSS