GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik u obilasku poplavljenih gradskih područja


Gradonačelnik Zlatko Babić u pratnji suradnika, u prijepodnevnim satima je obišao gradsko područje pogođeno velikom količinom oborina koje su uzrokovale poplave na dvije lokacije Radićeve ulice u Kutini.

Uz gradonačelnika, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduard Gelešić u pratnji Višeg savjetnika za građevinsko i investicijsko održavanje, Darka Leža i pomoćnika pročelnika za komunalni sustav, zaštitu okoliša i investicijsko održavanje Mladena Lisaka,  također su obišli poplavljena područja.

Temeljem kompletnog stanja vremenskih prilika i temperature zraka koja je jučerašnjim danom porasla iznad 10 stupnjeva Celzijusa, a zbog topljenja snijega, došlo je do povećanja vodostaja na rijeci Kutinici koja je, prema izvješćima Hrvatskih voda, porasla za cca 3-4 metra  i napravila probleme na određenim dijelovima područja lokalne samouprave, te je tako poplavljena nerazvrstana cesta koja vodi u podvožnjak prema Romskom naselju u  Radićevoj ulici i Tonkovićev put koji spaja dio Radićeve ulice i Sisačku ulicu.

 

O nepogodnoj situaciji, gradonačelnik je obavijestio Hrvatske vode, Policiju, Vatrogasnu postrojbu Grada Kutine i službu komunalnog redarstva, nakon čega su sve spomenute službe izašle na teren i te pripremile potrebitu mehanizaciju kao mjeru predostrožnosti.

Zatvorena je prometnica u Radićevoj ulici podvožnjak ispod autoceste u oba smjera dok su na dijelu Tonkovićevog puta postavljeni  znakovi upozorenja zbog povećanih količina voda kako bi se vozače upozorilo da pripaze i prilagode brzinu vožnje u problematičnom i poplavljenom dijelu ceste.

Do poplave je došlo prirodnim karakterom uslijed obilnih padalina i naglog zatopljenja što je rezultiralo i poplavom na određenom gradskom području, no do večernjih sati očekuje se povlačenje vode i pad nivoa vode rijeke Kutinice.

(m.p.k.)8.3.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1165 ... Autor: Martina ...