GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Godišnja skupština Društva uzgajivača Moslavina


 Društvo uzgajivača Moslavina jučer je u mjesnom domu u Radićevoj ulici održalo redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su svoje članove i goste upoznali sa svojim radom tijekom 2017. i planovima za tekuću godinu.
 «2017. godina bila nam je najuspješnija godina od osnutka Društva. U 37 godina postojanja ostvarili smo najbolje rezultate. Od 75 udruga u Hrvatskoj zauzeli smo 2. mjesto na državnoj izložbi u Sisku što nam je veliko priznanje», rekao je to Josip Borić, predsjednik Udruge uzgajivača Moslavina. Izložbom koju su u Kutini organizirali u siječnju posebno su zadovoljni, čemu svjedoči i 1500 posjetitelja među kojima i 700 djece iz dječjeg vrtića koja su pogledala izložbu.

 Udruga ima 46 članova, a na Skupštini su primili novih 5 članova, među kojima i 3 ženske osobe. «Prošla godina donijela je i dobre financijske rezultate, a potporu smo dobili u vidu 21.000 kn od sponzora i donacija. Grad nas podupire, daje nam besplatan prostor i financijska sredstva za izložbu, podupire naše projekte a potporu imamo i od Turističke zajednice», rekao je Borić. 

   Podršku radu Društva prigodnim su riječima dali i gradonačelnici Kutine i Popovače, Zlatko Babić i Josip Mišković, te saborski zastupnik Željko Lenart. Gradonačelnik Zlatko Babić rekao je kako ovo društvo prati godinama, još kao djelatnik Petrokemije. "Čestitam predsjedniku Boriću i tajniku društva Željku Marušiću, jer vidljivo je da su ovu Udrugu podignuli na višu razinu. Kako saznajem u planu je za 2 godine i izložba višeg ranga, tipa međužupanijske izložbe, za koju će biti potreban i veći prostor te ćemo pomoći da se ona i realizira vjerojatno u Sportskom centru ili nekoj prigodnoj lokaciji», rekao je gradonačelnik. 

  Saborski zastupnik Željko Lenart zahvalio je entuzijazmu članova društva bez kojih bi, kako je rekao, neke vrste životinja i propale.Također je naglasio kako je to također bitno i za građane, osobito djecu jer mnoga djeca životinje danas vide samo u zoološkom vrtu.   
 Predsjednik Društva, Josip Borić, zahvalio je svim sponzorima i donatorima, te svim vrijednim članovima društva uzgajivača malih životinja koji svojim radom i entuzijazmom doprinose radu i opstanku društva koje raste kako po broju svojih članova, tako i po rezultatima koje ostvaruju.   (GP/ML) 

 

  
  
7.3.2018. - DruštvoBroj čitanja: 891 ... Autor: Radio Moslavina ...