GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Konferencija za novinare SDP-a


GO SDP-a Kutine sazvala je konferenciju za novinare na temu Malog Lošinja. Mali Lošinj bivše je odmaralište u vlasništvu triju jedinica lokalne samouprave, Grada Kutine, Općine Velika Ludina i Grada Popovače i još nekoliko suvlasnika uključujući i Grad Mali Lošinj, nad kojim se vodi dugogodišnji sudski spor. U posljednje vrijeme u javnom prostoru moglo se čuti kako je najbolje rješenje prodaja Lošinja obzirom da se sudskim procesima ne vidi kraja, a odluku o prodaji moraju donijeti Gradska vijeća triju jedinica lokalne samouprave. 

 Predstavnici GO SDP-a Kutine na konferenciji za novinare ističu kako se protive ideji prodaje Malog Lošinja.
«Kome je u interesu prodaja 2/3 zemljišta usred 3 sudska spora sada kada dokazujemo vlasništvo nad cijelim, puno vrednijim zemljištem?», pita Sulejman Mrkić, te dodaje: »Mi u SDP-u nismo iznenađeni takvom dvoličnom politikom HDZ-a jer dovoljno se sjetiti da su bivšeg gradonačelnika optuživali da želi prodati odmaralište, koje su sami dotada godinama zanemarivali». Predsjednik SDP-a zaključuje kako Kutina, Velika Ludina i Popovača ne smiju odustati od sudskog spora dokazivanja vlasništva nad Malim Lošinjem, te da do prodaje, koja je i ispod svake realne cijene, ne smije doći.

  


Manuela Vukelić, članica izvršnog odbora stranke kao bivše direktorica KSK tvrdi kako su Komunalni servisi trebali dobiti na upravljanje odmaralište na Lošinju nakon što se riješe imovinsko pravni odnosi na kojima se, kako ističe, intenzivno radilo. 
«Kada sam došla u tvrtku KSK 2015. godine dobila sam zadatak da nađem najbolji način na koji bi grad upravljao odmaralištem na Lošinju. Iimala sam u pripremi nekoliko modela  upravljanja i bivši je gradonačelnik Lošinj želio sačuvati», rekla je Manuela Vukelić.
  


Gradska vijećnica SDP-a Barbara Mihaljević na kraju je najavila kako će stranka organizirati peticiju kako bi se građani izjasnili o prodaji Malog Lošinja i nada se referendumu na tu temu.
 Mali Lošinj ostaje otvoreno pitanje na koje će krajnju odluku dati Gradska vijeća triju jedinica lokalne samouprave. Dotada ovo devastirano i zapušteno zemljište ostaje prazno i neupotrebljivo kako za Kutinčane, tako i za mještane Malog Lošinja, te turiste toga kraja. (gp/ML)1.3.2018. - PolitikaBroj čitanja: 2316 ... Autor: Radio Moslavina ...