GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

„Bow vs Plectrum“ – Gudalo protiv trzalice


Projekt „Bow vs Plectrum“ jedinstveni je glazbeni projekt u svijetu koji dolazi iz Hrvatske, a osmislili su ga mladi glazbenici Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu. U relativno kratkom roku od 2016. godine do danas svijet je prepoznao jedinstvenost njihovog glazbenog izričaja pa su postali poznati od Amerike, preko Kine, do balkanskih zemalja.

   

 

Kutinčani su jučer u organizaciji POU Kutina imali priliku poslušati njihov koncert, a publiku je u klubu Arcus pozdravila ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar. 

 Ovaj jedinstveni glazbeni doživljaj, fuziju različitih stilova od jazza,  etna, do klasične glazbe vidjela je i svjetska publika te se za njihov koncert traži karta više.
Naslovi kompozicija otkrivaju i njihovu temeljnu inspiraciju – hrvatske tradicijske napjeve od Dalmacije, preko Slavonije, do Podravine, ali i crpljenje iz balkanskog bazena tradicionalne kulture od Makedonije do Bugarske, pa dalje.

   Filip Novosel i Tihomir Hojsak radili su i sa Zagrebačkom filharmonijom, Vlatkom Stefanovskim i drugim muzičarima, a njihova kvaliteta, te otvorenost i glazbena znatiželja jamče proboj na svjetsku glazbenu scenu. 

   Oba renomirana jazz glazbenika dolaze iz Slavonije čiji se zvuk provlači i kroz aranžmane njihovih skladbi. Vrhunski glazbeni užitak pratila je publika u klubu Arcus koja je usprkos lošim vremenskim prilikama prepoznala kvalitetu ovog jedinstvenog hrvatskog glazbenog tandema.(gp/ml)


   28.2.2018. - KulturaBroj čitanja: 926 ... Autor: Radio Moslavina ...