GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

KulturPunkt - ide dalje


KulturPunkt, tribina u organizaciji Davora Habazina i POU Kutina nastavlja se. 
  Rasprava o aktualnim pitanjima u društvu pokazala se zanimljivom, te sve više okuplja i mlade ljude zainteresirane za sociološke, politološke, povijesne i druge teme. Igor Vukić, Vilim Cvok, Matea Jalžečić i Irena Vdović, svaki iz perspektive vlastite struke, čine aktualni sastav govornika koji po uzoru na emisiju HRT-a «Peti dan» u Kutini govore o temama koje izazivaju pozornost u društvu. 

 Posljednji KulturPunkt otvorio je teme ljevice u Hrvatskoj, GMO- proizvoda, te govora mržnje. Govornici su po pitanju prve teme bili složni oko činjenice da u ekonomskoj politici razlike između dva najveća stranačka bloka SDP-a i HDZ-a zapravo ne postoje ili su minorne, kao i da cijeli politički kontekst ljevice i desnice koji je kod nas dosad promatran isključivo kroz prizmu «crvenih» i «plavih» polako blijedi, kako u hrvatskom društvu, tako i u Europi. 

 Govor mržnje postoji, ali smatraju da on ne zauzima toliko puno prostora, koliko ih zauzimaju klevete na osobnoj razini koje su sve prisutnije. Zalažu se za zakonsko kažnjavanje i ulazak u trag svima koji se time bave, a kako je rečeno, pravila kao i sankcije, se u tom smislu sve jasnije postavljaju kako bi takvih pojava bilo što manje.

   KulturPunkt i dalje će se održavati jednom mjesečno u suradnji sa POU Kutina, jer postoji interes građana za ovakvom vrstom tribina. Moderatorica tribine je Alma Škiljić koja na diskretan način koordinira raspravom, svaki puta s novim aktualnim temama. (gp/ml)

    26.2.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1284 ... Autor: Radio Moslavina ...