GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

“Zapletena u paučini” – promocija zbirke pjesama Anice Vukić


U kutinskom klubu Arcus sinoć je održana promocija knjige “Zapletena u paučini” autorice Anice Vukić. Posjetitelje promocije uvodno je pozdravila ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar, zaželjevši autorici još puno pjesničkih uradaka.
 Nakon Lipika, zbirka poezije Anice Vukić vidjela je svjetlo dana i u Kutini, gradu u kojemu je autorica provela cijeli svoj radni vijek. Ljerka Čorak kao moderatorica programa upoznala je posjetitelje sa životnim putem Anice Vukić, od učiteljice u Poljani, preko POU, do najaktivnijih godina života koji je provela kao djelatnica kutinske Knjižnice i čitaonice. U svakom dijelu života Anice Vukić prisutna je knjiga s kojom se i danas rado druži, ovaj puta u ulozi spisateljice.

 
Ljerka Čorak osvrnula se na upornost autorice koja uvijek zna što želi i trudi se to postići, te je tako svoje dobre i loše dane kroz stihove podijelila s drugima. “Prvom knjigom “Ostvareni snovi” pisala sam o radosti, obitelji, onome što sam stvorila u životu… O knjizi “Zapletena u paučini” naslov govori najviše. Ona je puna unutarnjih previranja, svijetlih i teških trenutaka u mom životu iza kojih uvijek nastojim vidjeti svjetlo”, rekla je sama autorica.

   U glazbenom dijelu programa nastupile su Kutinske dunje u kojima je Anica Vukić godinama pjevala, te Đurđa Trtanj sa solo izvedbom duhovne pjesme.


Voditelj Kutinskih dunja, prof. Tomislav Brajdić, odsvirao je nekoliko pjesama Arsena Dedića, jednog od omiljenih pjesnika Anice Vukić koji joj je dao podršku u pisanju. U završnoj je fazi i roman autorice o hotelu Esplanada, koji bi u dogledno vrijeme trebao biti izdan.  

 


Promociju knjige, među ostalima, pratio je i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić koji je na kraju programa autorici i njenim gostima uručio simbolične poklone, koje su izradile keramičarke na radionicama koje djeluju u sastavu Pučkog otvorenog učilišta Kutina.  (gp/ml)
22.2.2018. - KulturaBroj čitanja: 1101 ... Autor: Radio Moslavina ...