GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obilježen 11. Tjedan psihologije


Predavanjem “Život u zajednici: altruizam, empatija…” kojeg je u Knjižnici i čitaonici Kutina sinoć održala psihologinja Nataša Rađenović obilježen je 11. Tjedan psihologije.
 Psiholozi diljem Hrvatske od 19. do 25. veljače održavaju razne aktivnosti, tribine i predavanja u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore. U lokalnim zajednicama nastoji se javnost senzibilizirati za prisutne probleme u društvu, te ju usmjeriti na njihovo što kvalitetnije rješavanje.

 
Upravo na tom tragu bilo je i predavanje kutinske psihologinje Nataše Rađenović, koju je uvodno predstavila ravnateljica Knjižnice, Suzana Pomper. Natašu Rađenović Kutinčani dobro poznaju i kao psihologinju Dječjeg vrtića.
Kroz predavanje “Život u zajednici: altruizam, empatija…” psihologinja je krenula od najranijih, no ne manje važnih dana razvijanja empatije kod djece, do odrasle dobi. Kako se razvija empatija, što je altruizam i na koji način to utječe na razvoj naše ličnosti, a onda posredno i na kvalitetu  života u zajednici odgovore su dobili posjetitelji ovoga predavanja. 

Knjižnica i čitaonica bila je puna i tražila se stolica više, a predavanju je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika, Sonja Repić. (gp/ml)

 

  

21.2.2018. - DruštvoBroj čitanja: 924 ... Autor: Radio Moslavina ...