GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Boje ljubavi- priredba uz Valentinovo


Učenički dom Kutina tradicionalno je, uz Valentinovo, upriličio priredbu koja se posljednjih nekoliko godina održava u maloj sali POU Kutina.

   Učenici su se sa svojim voditeljima i ove godine dobro pripremili za raznolik program u kojemu su aktivno sudjelovali uz “vanjske” goste.Tako su se uz učenike Učeničkog doma predstavili: VS Rusalke, modna dizajnerica Nada Ajazaj, tamburaški sastav Industrijske obrtničke škole Sisak, prof. Matej Vuković iz OGŠ B. Papandopula i etnologinja Slavica Moslavac koja je tom prilikom ukratko predstavila dio izložbe  "Zaviri ispod". Nastupile su i kutinske balerine iz Baleta POU, Klaudija Ožanić i Anja Sokol, te plesačice plesne skupine M 18.

 


  

 

Program Boje noći godinama okuplja prijatelje Učeničkog doma, profesore, roditelje i ostale Kutinčane. Treba spomenuti da je Učenički dom Kutina jedini učenički dom na području cijele Sisačko-moslavačke županije koji okuplja učenike sa šireg prostora županije koji pohađaju u Kutini jednu od naše dvije srednje škole. Ova ustanova učenicima je drugi dom, a predani odgajatelji koji s njima rade pomažu im da se osjećaju kao u svom vlastitom domu, prate njihov rad i pomažu im u rješavanju svih poteškoća. Sinoćnji nastup pokazuje da se i slobodno vrijeme provodi konstruktivno, da učenici stvaraju na mnogim poljima. Pokazali su to i kroz pjesmu, glumu i ples, ali i noseći reviju Nade Ajazaj. Da “Ljubav pokreće svijet” pokazale su učenice u ulozi manekenki koje su nosile prepoznatljivu odjeću koja karakterizira pojedine zemlje i regije, a u ulogama koje im je namijenila Nada Ajazaj odlično su se snašle.

   Priredbu je pratio i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić sa suradnicama, a sve je goste pozdravila ravnateljica Učeničkog doma Vesna Vuković.Izrazila je zadovoljstvo aktivnošću učenika i voditelja, suradnjom s njihovim roditeljima,  ružama zahvalila svim sudionicima programa, te svima zaželjela sretno Valentinovo. (gp/ml)

  


14.2.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1787 ... Autor: Radio Moslavina ...