GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Koncert za Zakladu Ivanova kuća


Zaklada Ivanova kuća u Kutini je organizirala humanitarni koncert za pomoć radu zaklade koja brine i pomaže oboljelima od demencije i Alzheimereove bolesti. Koncert su izveli kutinski glazbenici, KUD-ovi i zborovi.
„Alzheimerova bolest sve je raširenija i mogla bi prerasti u epidemiju. Zato smo na Svjetski dan bolesnika i obljetnicu ukazanja Gospe lurdske organizirali ovaj koncert kako bismo ukazali na Alzheimerovu bolesti i predstavili rad Zaklade Ivanova Kuća.“, rekao je upravitelj zaklade p. Mariano Passerini. Dodao je kako je veliki broj sudionika u programu i veliki broj posjetitelja koncerta veliko ohrabrenje za nastavak rada udruge.„Javio se i veliki broj volontera za rad u Zakladi Ivanova kuća. Želimo brinuti i pomagati oboljelima od Alzheimerove bolesti, a u konačnici otvoriti i Centar, doma za oboljele od Alzheimera u Kutini. To je naša misija i idemo putem Brata Bonifacija čiji je put i naš put i nadahnuće.“, istaknuo je p. Mariano Passerini koji je i voditelj kuće Brata Bonifacija u Kutini.

Centar za Alzheimerovu bolest u Kutini trebao bi se graditi u Kutini u Crkvenoj ulici na prostoru Kuće brata Bonifacija. Projekte je predložen, ali još je dug put do izgradnje doma zbog raznih administrativnih prepreka.
Članovi Zaklade vjeruju da će uspjeti, a veliku potporu isklazali su im i Kutinčani svojim posjetom i sudjelovanjem u koncertu. (nb) 12.2.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1296 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS