GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

“Naljepši je crven cvijet” – izložba u Vukovaru


Etnološka Izložba Slavice Moslavac pod nazivom „Najljepši je crven cvijet“ otvorena je i u Vukovaru. Kutinčani su ovu izložbu već imali priliku vidjeti, a ovaj je puta uz Valentinovo ona upriličena u Hrvatskom domu u Vukovaru. 

  Izložba govori o ljubavi kao daru koja je iskazana u običajima za Valentinovo, u darivanju licitarskih srca donošenih sa proštenja i drugih pučkih proslava, kao i o mladenačkim zapisima iza korica leksikona i spomenara nastalih tijekom 19. i 20. stoljeća. 

 Osim panoa sadrži tekstove i fotografije, te originalne predmete vezane za temu: a to su spomenari iz Kutine, Nove Gradiške, Vinkovaca, Virovitice, Mostara, Zagreba, Ivanić Grada, Osijeka...i drugih mjesta Hrvatske i bivše Austro-Ugarske Monarhije, zatim srca od licitarskog tijesta, tintarnice, pera, rezače papira, umjetnička djela na temu cvijeća i Valentinova.

 U glazbenom programu otvorenja izložbe nastupio je HKUD „Dunav“ iz Vukovara. Izložbi su nazočili i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić sa zamjenicima Sonjom Repić i Damirom Markušem.8.2.2018. - KulturaBroj čitanja: 1145 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS