GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Elena Pazman najuspješnija sportašica SMŽ


Elena Pazman proglašena je najuspješnijom sportašicom Sisačko-moslavačke županije u 2017. godini. Atletičarka iz AK Moslavina Kutina ovo je priznanje drugu godinu za redom dobila zbog odličnih rezultata tijekom cijele prošle godine. 
Svoju bogatu kolekciju dopunila je s 10 medalja s državnog natjecanja i to 3 zlatne, 5 srebrnih i 2 brončane. Njene discipline su vrlo zahtjevne – 1500, 3000, 4000 i 5000 metara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Osim državnih natjecanja bila je i na kros prvenstvu Europe u Slovačkoj, te na dvoranskom prvenstvu Balkana u Turskoj. Uz sve to stigla je nastupiti za kros ekipu svoje škole na državnom natjecanju gdje su osvojile 2.mjesto. Članica je Hrvatske juniorske atletske reprezentacije.
Marko Majer iz AK Moslavina Kutina i Fran Lončarić iz RK Moslavina Kutina dobili su priznanja za sportske nade Županije. 
Zajednica sportskih udruga Sisačko-mosalvačke županije uz priznanja najuspješnijim sportašima i ekipa na svečanosti u Sisku dodijelila je i priznanja u kategoriji Školski sport. Sisačko-moslavačka županija prepoznala je školski sport kao najvažniji dio Programa javnih potreba u sportu te u cijelosti financira provođenje županijskih programa. 
35 školskih sportskih društava osnovnih i 13 školskih sportskih društava srednjih škola u 12 sportskih disciplina natječe se oko 680 ekipa i momčadi. U protekloj godini na gradskim i međugradskim natjecanjima sudjelovala su 3472 učenika, na  županijskoj razini ukupno 3049 učenika, dok je 328 učenika sudjelovalo na poluzavršnim (međužupanijskim natjecanjima), a njih 186 izborilo je nastup na državnom natjecanju.
U toj velikoj konkurenciji Školsko sportsko društvo Augustin kutinske Srednje škole Tina Ujevića osvojilo je drugo mjesto u konkurenciji srednjih škola iz Županije. 

Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije čestitao je sportašima na uspjesima i odličnim rezultatima te im je zahvalio na njihovom doprinosu u promociji Županije te je naglasio važnost bavljenja sportom. „Bavljenje sportom je vrlo bitno za našu Županiju, za mlade, jer na taj način osiguravamo i da mladi budu zdravi, ali naravno da želimo kroz to promovirati i nešto drugo, da se mladi natječu i da budu što je moguće bolji, a i samo olimpijsko geslo „Više, brže, jače“ govori da mlade naučimo da se bore u životu kroz sport i da stvaraju radne navike, što je vrlo bitno.“
Naglasio je i kako s te strane Županija izdvaja značajna sredstva za Zajednicu, pogotovo da se omasovi bavljenje sportom, a pomažu i klubove, te je zaželio da u budućnosti mladi postižu još bolje rezultate u konkurenciji na državnoj razini i s te strane pokušat će osigurati još veća sredstva za sport.



6.2.2018. - Sport



Broj čitanja: 1321 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS