GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Fašnik u Kutini


Ove godine Fašnik u Kutini održan je uz blaže snježne padaline, no maškare nije ništa spriječilo kako bi preuzele ključeve grada. Krenuvši u povorci s Gradske tržnice maškare su stigle na cilj, gradski trg u Kutini, gdje su se na pozornici predstavile brojnim građanima.

 
 


Fašnik u Kutini tradicionalna je manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Grada Kutine i Fašničke udruge Kobre. 

   


 

Voditelj i aktualni čelnik Fašničke republike od jučer je Ivan Grozni Smuk koji je nakon duhovitog proglasa ključeve preuzeo od kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića. Maškare su se predstavile na pozornici gradskog trga, a prednost su i ovaj puta imala djeca. Vrtić je svake godine najaktivniji sudionik Fašničke povorke a ove godine predstavile su se 4 vrtićke grupe, koje su od gradonačelnika dobile i zahvalnice za sudjelovanje u ovoj priredbi.


Uz odrasle tu su tradicionalno KUD Repušnica, zmije domaćice – Kobre, te brojne udruge iz bližih i udaljenijih gradova s kojima Kobre njeguju dobre odnose i uzvraćaju im posjetima.
 

Maškare iz Ivanić Grada, Udruge Talijana Dante, te Varaždinke bile su posebno elegantne, a ni humora nije nedostajalo…. Fašnik kao i svake godine znak je prizivanja proljeća, a kraj razdoblja maškara bit će završen tradicionalnom zabavom u Kutinskom selu. (gp/ml)


4.2.2018. - DruštvoBroj čitanja: 2386 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS