GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

»Kutina bez neplivača» - završna konferencija projekta


U kutinskom klubu Arcus danas je održana završna konferencija projekta «Kutina bez neplivača». Školski sportski savez na čelu s prof. Jasminkom Molnar prijavitelj je projekta, dok su partneri na njezinoj realizaciji kutinske osnovne škole koje su bile uključene u ovaj projekt. Kutinska djeca organizirano odlaze na plivanje već tri godine, no ovo je prvi puta da je nositelj projekta Školski sportski savez Kutine. Najbolji uvod na završnoj konferenciji ovog projekta dao je film snimljen od strane filmske družine OŠ Stjepana Kefelje pod nazivom «Kutina bez neplivača» gdje su nam djeca iz prve ruke, kao i njihovi treneri opisali kako je na plivanju na bazenu u Sisku i kolika je radost savladati tu vještinu. Zanimljiv je podatak da je 77 djece početnim ocjenjivanjem svrstano u potpune neplivače, dok je jedan dio njih bio vrlo nesiguran.

 
Voditeljica projekta ispred Školskog sportskog saveza Jasminka Molnar ovom je prilikom zahvalila Središnjem državnom uredu za sport na prihvaćanju i financiranju ovog projekta sa 80.000 kn. Za provođenje ove aktivnosti bilo je potrebno oko 100.000 kn, za što se sufinanciranjem pobrinuo Grad Kutina sa 20.000 kn i Školskog sportski savez SMŽ sa 3.600 kn.

  «Raduje me što je Središnji državni ured prepoznao naš projekt i vrednovao ga maksimalnom ocjenom i sredstvima od 80.000 kn i nadam se da će se projekt nastaviti i sljedeće školske godine. Plivanje je pohađalo 273 djece trećih razreda svih škola, a poseban su tretman imali učenici Posebnog odjela OŠ Z. Franka koji su imali i zaseban autobus. Ono što nas najviše raduje su rezultati koje su djeca postigla i s kojima su zadovoljni i djeca i njihovi roditelji», rekla je voditeljica projekta Jasminka Molnar. 

  Konferenciji su uz ravnatelje kutinskih škola nazočili i tajnica Školskog sportskog saveza SMŽ Ljiljana Gavranović, te zamjenica gradonačelnika Kutine, Sonja Repić. Ona je u ime grada Kutine dala podršku ovom projektu za koji se također nada da će biti nastavljen zbog dobrobiti djece: «Djeca kroz ovu aktivnost unaprjeđuju i svoje zdravlje, te stječu vještinu koja znači i sigurnost vlastitog života».  Na kraju konferencije djeci su uručena priznanja za uspješno položen tečaj plivanja. (gp/ml)16.1.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1003 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS