GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kamo, kuda? S kombijem Udruge OSI svuda.


Udruga OSI Kutina započele je novi projekt kojim se omogućava besplatan prijevoz građanima starije životne dobi. Projekt se realizira sufinanciranjem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz Programa prevencije socijalne isključenosti starijih osoba.

     U projektu „Kamo, kuda - s kombijem svuda“ Udruga OSI besplatno će prevoziti građane starije od 65 godina iz samačkih domaćinstava. U slučaju da trebaju posjetiti liječnika, otići u trgovinu ili žele pratiti priredbe ili neke kulturne događaje Udruga OSI prevest će naše starije sugrađane potpuno besplatno, rekla je Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina. "Kako naši stariji sugrađani ne bi bili socijalno isključeni izi zajednice kojoj pripradaju pribavili smo znatna sredstva iz Ministarstva na čemu smo neizmjerno zahvalni. Nadamo se da ćemo znatno poboljšati kvalitetu življenja starijih osoba u našoj lokalnoj zajendici. Ovo je projekt za cijelo naše područje djelovanja, za gradove Kutina i Popovača te za općine Velika Ludina i Lipovljani."

 


     Uslugu besplatnog prijevoza iz projekta Udruge OSI mogu koristiti svi građani starije životne dobi. Ne moraju biti članovi Udruge OSI, pojasnila je Jozefina Kranjčec. "Sve osobe starije od 65 godina, ukoliko su to samačka domaćinstva, ili ako stariji gospodin ili gospođa žive sami, ili ako su im djeca daleko, zaposelna, nisu u blizini da mogu prevesti roditelje… mogu se obratiti Udruzi OSI, ali dva ili tri dana ranije da možemo napraviti raspored prijevoza da ne bismo imali prazan ili suvišan hod." 

     Uslugu besplatnog prijevoza Udruge OSI građani starije životne dobi mogu zatražiti i rezervirati na telefonske brojeve 625-598 ili 629-036. (nb)

 15.1.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1355 ... Autor: Radio Moslavina ...