GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Izaslanstvo Grada Kutine u programu obilježavanja obljetnice Gvozdanskog


U Gvozdanskom je pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović obilježena 440.obljetnica bitke za Gvozdansko te upriličeno 9. Hodočašće.

     Komemoraciji su uz brojne hodočasnike nazočili i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Ivan Krupec, ministar branitelja Tomislav Medved, župan sisačko moslavački Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić. U obilježavanju obljetnice Gvozdanskog sudjelovalo je i izaslanstvo Grada Kutine, zamjenici gradonačelnika Sonja Repić i Damir Markuš te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.  

     Župan Ivo Žinić ponovno je pozvao na hrabrost i odlučnost kakvu su imali branitelji Gvozdanskog i hrvatski branitelji u Domovinskom ratu, sada u drugačijim bitkama i s drugim opasnostima. Ne smijemo dopustiti da Banovina, Pounje ili bilo koji kraj Hrvatske opusti, da pred prvom poteškoćom odustanemo i otputimo se izvan krvlju obranjene i stečene domovine. Hrvatska može, uz zajednički napor na koji je pozvao župan, biti zemlja blagostanja, a istinu o poštenom, obrambenom i pobjedničkom Domovinskom ratu moramo isto tako svi zajedno čuvati, kako povijest nitko ne bi mogao prekrojiti i istinu zanijekati. Stoga u Gvozdansko i na druga mjesta povijesnih bitaka hrvatskog naroda treba dovoditi mlade i učiti ih na ovim slavnim primjerima kako se voli Hrvatska.

 Foto: D.Š.15.1.2018. - DruštvoBroj čitanja: 685 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS