GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

28. Međugradska izložba malih životinja


U Kutini je proteklog vikenda otvorena 28. Međugradska izložba malih životinja koju tradicionalno organizira Udruga uzgajivača „Moslavina“.

 


U društvenom domu u Radićevoj ulici tijekom tri dana predstavljena su 183 eksponata od pedesetak izlagača, koji su javnosti pokazali svoje kuniće, ptice, perad, golubove i zamorčiće.
 „Društvo uzgajivača Moslavine djeluje već 37 godina i okuplja uzgajivače sa širokog područja s ciljem promocije i unaprijeđenja uzgoja malih životinja tako da je ova izložba između ostalog i pokazatelj njihovog truda“, uvodno je, prilikom otvaranja izložbe, rekao predsjednik udruge Josip Borić. Ne čudi stoga što je komisija za ocjenjivanje životinja sastavljena od Odbora sudaca hrvatskog saveza udruga malih životinja među eksponatima pronašla i šampione koji imaju sve odlike potrebne za stjecanje ove titule.
 Izložbu je u Društvenom domu u Radićevoj ulici otvorio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je rekao kako Grad Kutina podržava rad Udruge uzgajivača Moslavina i sve njihove aktivnosti: „Pozdravljam entuzijazam kojim rade članovi ove udruge dugi niz godina, promičući uzgoj malih životinja i potičući mnoge da im se pridruže. Uskoro se bliži i jubilarna 30. izložba koju će vjerojatno trebati organizirati u većem prostoru pri čemu je Grad Kutina spreman pomoći“. 

   Izložbu podržava i Grad Popovača, te Sisačko moslavačka županija, a mnogi su uzgajivači s popovačkog područja aktivni članovi udruge. Svima je na tome zahvalio i gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković poželjevši svima uspješan daljnji rad.

  Izložbi je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog saveza Udruga malih životinja, te brojni sponzori koji su se odazvali pozivu udruge, a među kojima su velike i male tvrtke i poduzetnici na čemu im je svima zahvalio predsjednik Udruge domaćina, Josip Borić. (gp/ml)15.1.2018. - DruštvoBroj čitanja: 789 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS