GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Božićni koncert KUD-a Moslavine


Tradicionalni božićni koncert u Domu kulture uoči Božića održao je KUD Moslavina koji je tom prilikom predstavio svoj rad široj publici. U duhu Božića pjevale su i plesale sve sekcije ovoga KUD-a, od najstarijih do najmlađih članova. KUD je kao goste pozvao ŽVA SiDone, te KUD Lipu iz Lipovljana, a zasvirala je i naša mlada zvijezda, Inga Potnar sa svojom učiteljicom Oksanom Schneider.

  Uz pjesme u duhu Božića bila je ovo prilika i za folklorne točke koje se plešu van Moslavine, od pjesme i plesova dalmatinskog Ražanca do slovačkih napjeva.


Voditelj I koreograf KUD-a Moslavine Tihomir Krmek tom je prilikom dobio priznanje za svoj 35 godišnji rad u folkloru iza kojega su vidljive brojne koreografije ne samo na kutinskom, već i na širem području, primjerice u Lipovljanima gdje i danas, uz rad u svom matičnom KUD-u Moslavina, stvara nove koreografije. 

 Božićni koncert KUD-a Moslavine tradicija je u Kutini, a prekrasne nošnje i snažan plesni i vokalni izričaj odlike su ovog reprezentativnog folkornog ansambla. 

Foto: J.M.

 27.12.2017. - KulturaBroj čitanja: 962 ... Autor: Radio Moslavina ...