GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Bonifacijev Božić


U okviru manifestacije Bonifacijev Božić u cintoru crkve sv. Marije snježne u subotu je otvorena izložba jaslica te su učenici PŠ Jamarice izveli predstavu s prikazom Božića i božićnih običaja iz vremena djetinjstva brata Ivana Bonifacija Pavletića u Zbjegovači.

Učenici kutinskih osnovnih škola ove su godine izrađivali jaslice od ostataka drvenih gajbi za voće. Bilo je izloženo 12 radova, a najuspješnijima su dodijeljene prigodne nagrade. O radovima učenika pohvalno se izrazio član slikar i maketar Ivica Bilandžić, član komisije za ocjenjivanje radova. Učenicima je čestitao gradonačelnik Kutine Zlatko Babić te im je zahvalio što daju svoj doprinos u širenju glasa o svetosti brata Bonifacija na njegovom putu proglašenja blaženim. 
Ovu su izložbu organizirali Družba sinova bezgrješne, Kuća Brata Ivana Bonifacija Pavletića i Matica Hrvatska ogranak Kutina.
Pater Mariano Paserini, voditelj Kuće Brata Ivana Bonifacija i upravitelj Zaklade Ivanova kuća s učenicima i posjetiteljima podijelio je radost Božića te je zahvalio učenicima na prekrasnim jaslicama koje su sami izradili. 
     Družba sinova bezgrješne poznata je po izradi svojih jaslica. Voditelj Kuće brata Bonifacija istaknuo je kako je sretan i zahvalan što i učenici na ovaj način pronose glas o Ivanu Bonifaciju Pavletiću.
     Nagrade učenicima za najuspješnije radove uručio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. 
      Učenici PŠ Jamarice pod vodstvom učiteljice Sanje Rašo Čar u crkvi sv. Marije Snježne izveli su predstavu s prikazom Božića i božićnih običaja.
Jaslice s izložbe bit će ponuđene na prodaju na Božićnom sajmu na glavnom gradskom trgu u subotu, a sav je prihod namijenjen Zakladi Ivanova kuća. (nb)18.12.2017. - DruštvoBroj čitanja: 933 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS