GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Zimska čarolija se nastavlja


Kako je najavila Marijana Musij iz Turističke zajednice Grada Kutine, Zimska čarolija u Kutini svakoga vikenda ima pojačan program koji uz klizanje na ledu uključuje kulturno zabavna zbivanja i ugostiteljsku ponudu.
  Tako je bilo i ovoga vikenda. Nakon južine koja je otopila led i onemogućila klizanje na nekoliko dana, sada je klizalište opet u funkciji na radost najmlađih. Ovoga vikenda klizalo se najviše u večernjim satima, a dosta se traže i učila za klizanje na štandovima Komunalnih servisa. Cijena ulaznice za klizanje je 10 kn, dok najam klizaljki košta 5 kn, a omogućena je i kupnja sezonske ulaznice za 200 kn.Zabavnog programa nije manjkalo, a tradicionalno su u susret Božiću zapjevali i “Neki novi klinci”. Zbor je kako nam kažu iz POU Kutina, ponovno u nastajanju, ali u formi Malog Jukeboxa u Kutini, tako da su u zboru pjevala djeca s kutinskog područja, što olakšava vođenje zbora i probe uz voditelja Darka Majstorovića. Uz dječji zbor “Neki novi klinci” iz programa Zimske čarolije izdvajamo i nastup KUD-a Repušnica koji se predstavio s božićnim napjevima u duhu tradicije uz blagdan Božića. Mladi i stariji folkloraši održali su zajednički nastup.

  Zamjenica gradonačelnika Sonja Repić uz ostale predstavnike grada upalila je i treću adventsku svijeću a molitvu je predvodio pater Marijano Passerini. Koncert je ovoga vikenda održala i Pop rock škola iz Siska na bubnjevima.   (gp/ml) 18.12.2017. - DruštvoBroj čitanja: 1049 ... Autor: Radio Moslavina ...

RSS