GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinske balerine u najpopularnijem baletu - Ščelkunčik (Orašar)


Kutinske balerine pod vodstvom umirovljene balerine HNK Vesne Kovačević već 20 godina, iz godine u godinu oduševljavaju kutinsku baletnu publiku.

Tako je bilo I proteklog vikenda kada su u sklopu ZImske čarolije u Kutini izvele najpopularniji balet na svijetu - Orašar. Cijeli ansambl zablistao je blagdanskim Ščelkunčikom, baletom Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Vesne Kovačević. Radosnim i dugotrajnim aplauzom publika je u prepunoj dvorani ispratila Balet POU Kutina koji je na scenu donio scene radosne plesove Badnje večeri, poveo ih u Carstvo Slatkiša… 
Aplauzi na otvorenoj sceni, te jaki i iskreni aplauz na kraju predstave pozdravili su baš sve izvođače, a publika je s neskrivenom radošću pozdravila gđu. Vesnu Kovačević, voditeljicu Baleta POU Kutina. Brojne kutinske balerine u punom smislu riječi rasle su s ovim baletnim ansamblom. Uz već etablirane soliste uočavaju se i novi plesači i talenti.

 Gđa. Vesna, profesionalna baletna umjetnica klasičnog baleta HNK Zagreb, u mirovini, vrijedno i s ogromnim entuzijazmom prenosi svoje znanje i talent već 20 godina mnogim kutinskim balerinama.


Stoga nije slučajno da se u zraku osjeća posebna veza kutinskog Baleta s vjernom kutinskom i zagrebačkom publikom. Valja reći i da je Balet POU Kutina s dijelovima ove baletne predstave Ščelkunčik već gostovao u HNK Varaždin te da je osvojio nagradu za najbolji nastup na TREPS festivalu u Zagrebu, gdje je sudjelovao i na Gala baletnoj večeri. Baletnu predstavu u Kutini pratila je prepuna dvorana, a nazočio joj je i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. Sljedeća izvedba ovog baleta je u Novskoj 13. Siječnja 2018.

  18.12.2017. - DruštvoBroj čitanja: 763 ... Autor: Radio Moslavina ...