GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Mjesec borbe protiv ovisnosti – edukativno predavanje dr.Dinka Štajdohara


Kutinski klub liječenih alkoholičara sinoć je u prostoru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje organizirao predavanje na temu alkoholizma. Predavanje je održao spec. prihijatrije NPB dr. Ivan Barbot Popovača, Dinko Štajdohar, koji je i prošle godine na temu alkoholizma održao vrlo zanimljivo predavanje u Knjižnici i čitaonici u Kutini.
  Budući da ovogodišnji mjesec borbe protiv ovisnosti naglašava borbu protiv ovisnosti o alkoholu, ovogodišnja je tema bila “Što je to u ljudskom biću, što nas vodi prema piću?”. 

 Kako nam je rekla psihologinja kutinskog Kluba liječenih alkoholičara Kutina, Mirna Bijelić, ova tema vezana je uz novosti u neurobiologiji, liječenju i klasifikaciji ovisnosti o alkoholu. Treba reći da je u tijeku izrada nove strategije borbe protiv ovisnosti o alkoholu na razini Republike Hrvatske.    

 
Osim članova Kluba, predavanju su nazočili i psiholozi koji se u svom poslu često susreću s problemima alkoholizma. Skup je kao predstavnica Grada Kutine pozdravila,  Renata Vlahek, iz Odjela za društvene djelatnosti.  (gp/ml)

 

 12.12.2017. - DruštvoBroj čitanja: 532 ... Autor: Radio Moslavina ...