GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dani repušničke kulture


U Repušnici su održani tradicionalni Dani repušničke kulture. Priredba u kojoj se predstavljaju sve udruge i mještani Repušnice koji sudjeluju u društvenom i kulturnom životu Repušnice i Kutine. Pozdravljajući Repušnjake i goste u ime KUD-a Repušnica, organizatora priredbe, predsjednica KUD-a Sanja Durbek istaknula je kako KUD sa velikim žarom i ljubavlju organizirao Dane repušničke kulture kako bi očuvali i njegovali tradiciju i nasljeđe Repušnice.

     U programu su nastupili KUD Repušnica, a predstavile su se folklorna, pjevačka, tamburaška i dječja sekcija KUD-a U programu su se predstavili i učenici Područne škole Repušnica sa svojim igrokazima. Filmska družina OŠ Stjepana Kefelje koju vodi Goran Šporčić prikazala je nagrađivani dokumentarni film Djeca svijeta. Kazališna amaterska društva Beskućnica izvela je novu jednočinku „Ljubavni sastanak“ prof. Ante Juretića, a glumili su Marija Troha i Ivan Masnec.

     Članovi Matice hrvatske ogranak Kutina, Repušnjaci Dragutin Pasarić i Katarina Brkić predstavili su kalendar Matice sa fotografijama Lonjskog polja autorice Valentine Masten. Katarina Brkić govorila je o narodnim, tradicijskim nazivima za mjesece u godini.

     U Društvenom domu postavljene su i izložbe na kojima su se predstavile Vlatka Vidiček Dam, Branka Vrbanić, Josipa Vukadin, Silvija Knatolić te Udruga Terakota i Studio 3D.

     Mještanke Repušnice za sumještane i goste pripremile su razne kolače i ostale poslastice na temu pekmeza.  

 

     Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je i zahvalio Repušnjacima na doprinosu kulturnom životu grada Kutine te je obećao kako će Grad Kutina i dalje podupirati njihov rad u očuvanje tradicije i baštine. (nb)11.12.2017. - KulturaBroj čitanja: 954 ... Autor: Radio Moslavina ...