GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Zimska čarolija u Kutini (9.12.2017 - 14.01. 2018.)


Na gradskom trgu u Kutini u tijeku su završne pripreme za bogat adventski program nazvan imenom «Zimska čarolija u Kutini» koji će se pod pokroviteljstvom Grada Kutine održavati od 9. prosinca do 14. siječnja. 
Program su danas na konferenciji za novinare najavili predstavnici Grada Kutine i gradskih ustanova, organizatora ove manifestacije.
«Drago mi je da ove godine možemo građanima ponuditi ovakav događaj, te pozivam sve građane Kutine, ali i šire okolice na bogat program u organizaciji Turističke zajednice, a tu prije svega mislim na klizalište od pravog leda koje će biti postavljeno na gradskom trgu u dimenzijama 17,5 x 20 metara na kojem može klizati 90 klizača, te ostale adventske sadržaje», rekao je gradonačelnik Zlatko Babić pozivajući sve građane na program. Najavio je cijene klizanja koje će biti prihvatljive. Cijena ulaznice je 10 kn, dok najam klizaljki košta 5 kn, a omogućena je i kupnja sezonske ulaznice za 200 kn. Klizalište će Grad Kutinu koštati 169.000 kn, a dio povrata tih sredstava očekuje se od korištenja klizališta. Ostali sadržaji Zimske čarolije bit će pozicionirani oko klizališta, što podrazumijeva ugostiteljsku ponudu, te razne zabavne sadržaje namijenjene prvenstveno djeci do 14. siječnja odnosno početka 2- polugodišta školske godine

   
Marijana Musij, zamjenica direktora TZ Grada Kutine najavila je kako će zimski program obuhvatiti dječje animacije, ugostiteljsku i zabavnu ponudu, a programi će biti cjelotjedni s pojačanim programom za Božić koji će na Božićnom sajmu od 21.- 24. 12. obuhvatiti štandove proizvođača rukotvorina, ali i OPG-a uz Božićni tramvaj. «29.12 očekuje nas klizališni nastup Fašničke udruge Kobre što će sigurno biti zabavno, a 31. 12. po prvi puta organiziramo Dječji doček Nove godine od 11 - 13 sati. Nakon toga slijedi gradski doček uz vatromet i Prima bend». Musij je najavila i suradnju s Hokejaškim klubom Sisak koji će imati radionicu učenja klizanja za učenike 1. i 2. razreda osnovnih škola, te revijalnu hokejašku utakmicu pri zatvaranju programa Zimske čarolije. 

 
Nikolina Rokić iz TZ Grada Kutine građane je pozvala na službeno otvorenje Zimske čarolije u subotu 9. prosinca u 11 sati uz bogat program. «U programu će sudjelovati Dječji vrtić, mažoretkinje i mali zbor OŠ Vladimira Vidrića, predstava za djecu «Kako je Snjeguljica spasila Božić», dječju  animaciju, te glazbeni nastup Sofije Pelin. Do 17 sati toga dana klizanje će biti besplatno za sve građane. Lampice na trgu bit će upaljene u 17.30, uz glazbeni nastup Boja noći, a program otvorenja završava Disco večeri na ledu uz DJ Tomeka».  Krešimir Lenić, direktor Komunalnih servisa Kutina koji su partneri na ovom projektu rekao je kako su u tijeku završne pripreme za program «Naš zadatak je briga o ledu i klizalištu, kako bi klizalište bilo postavljeno kvalitetno i prema standardima. Od tih troškova KSK-a dio smo riješili i preko posudbe ćemo vratiti, a dio opreme koju smo sami nabavili ćemo koristiti iduće godine tako da ćemo s troškovima biti minimalni».

   Predstavnici grada pozvali su građane da dođu na događanja koja su ponuđena u programu «Zimske čarolije», te se nadaju dobroj posjećenosti,  jer o tome će ovisiti i planiranje ove manifestacije i njezino eventualno proširenje sljedeće godine. Program su podržali i sponzori EKN Kutina, Ljiljan S, Slu-Kom, Croatia osiguranje, te OPG Leskarac uz broje suradnike. Program po danima je dostupan na službenoj gradskoj stranici Grada Kutine www.kutina.hr, kao i na web stranicama Turističke zajednice. /gp/ml)
7.12.2017. - DruštvoBroj čitanja: 3343 ... Autor: Radio Moslavina ...