GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

3. Sajam volontiranja Zaklade Sandra Stojić


GALERIJA FOTOGRAFIJA

Uz svjetski Dan volontiranja, 5. prosinca Zaklada Sandra Stojić danas je organizirala 3. Sajam volontiranja u Kutini. Na sajmu u Arcus clubu za okruglim stolom govorilo se organiziranju volontiranja, a u razgovoru i razmjeni iskustava sudjelovale su brojne udruge iz Kutine koje svojim volonterskim radom daju veliki doprinos razvoju lokalne zajednice.

     Zaklada Sandra Stojić, kao organizator volontiranja, već se sedmu godinu bavi regrutiranje, okupljanjem, educiranjem, nagrađivanjem i evidentiranjem volontera i volonterskog rada. Biserka Stojić, upraviteljica Zaklade zahvalila je svim udrugama i građanima koji su posjetili Sajam volontiranja. „Volontiranje donosi dobro svakom volonteru i zajednici u kojoj živi. Kroz volontiranje društvo u cijelini raste i obogaćuje se.“, istaknula je Biserka Stojić.

Poznata uzrečica kaže da gladnom čovjeku ne treba samo dati ribu nego ga naučiti pecati. „Volontiranjem si građani sami stvaraju priliku da pronađu posao. To nije jedina korist od volontiranja, ali u kriznim vremenima je važna. Kroz organizirano volontiranje svi mi skupa postajemo povezaniji, manje otuđeni. Iako se u našem društvu volonterstvo često povezuje isključivo s humanitarnim i karitativnim djelovanjem oono ima puno šire značenje. Volonteri jesu pomagači, ali su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena te graditelji zajednica u kojima ima sve više snažnih i slobodnih pojedinaca, a sve manje gladnih i ranjivih.“, rečeno je u raspravi za okruglim stolom.

     Sajam volontiranja Zaklade Sandra Stojić posjetili su danas i učenici Tehničke škole i Srednje škole Tina Ujevića te su se upoznali s raznim naičinima volontiranja kroz udruge civilnog društva u Kutini. Sajam je posjetio i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji se pohvalno izrazio o radu udruga civilnog društva te je zahvali na njihovim aktivnosti i građanima na volonterskom radu za dobro svih građana Kutine.

     Volontiranje je pokreetačka snaga aktivne i odgovorne i humane zajednice. Izgradnja takve zajednice naša je zajednička zadaća. Volontiranjem se pokreću pozitivne promjene u lokalnoj zajednici, poručili su sudionici Sajma volontiranja te su podsjetili na misao Leonarda Da Vincia „Odavno je posalo jasno da ljudi skloni postignućima ne sjede i ne čekaju da im se stvari dogodte. Oni idu i događaju se stvarima.“. (nb)5.12.2017. - DruštvoBroj čitanja: 890 ... Autor: Radio Moslavina ...